Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Orbán: "Az embereket nem lehet semmibe venni"
2007-07-06 06:45
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Orbán ViktorA népszavazáson nem a kormányt kell legyőzni, hanem vissza kell adni az embereknek a demokráciában való részvétel lehetőségét - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a hírTV esti műsorában. Hozzátette: a népszavazás kérdései nem pártpolitikai érdeket szolgálnak, akármennyire is szeretné ezt így láttatni a koalíció.

 

 A pártelnök szerint azért fontos ezekről a kérdésekről társadalmi vitát kezdeményezni, mert mindegyik kérdésben a mindennapi életről van szó, és ezekről korábban senki sem kérdezte meg a választópolgárokat, kirekesztették őket. A volt miniszterelnök ezért azt tanácsolja a civil szervezeteknek, hogy álljanak ők is a népszavazás ügye mellé.

Ellentétek helyett értelmes vita

Orbán elmondta: ezekről a témákról a Fidesz már 2006-ban is kifejtette a véleményét, ám akkor a választások és a kampány előtt álló kormány hazugsággal és rémhírterjesztéssel vádolta meg a pártot. "Csak a kormány érdekeit szolgálja, hogy egyfajta Fidesz kontra kormány vitaként jusson el a népszavazás az emberekhez, mert ebből a párharcból a koalíció könnyebben jöhet ki, mint az értelmes vitából" - mondta. A politikus szerint az a szemlélet, amely "bornírtnak" tekinti ezt az ügyet, nem más, mint az állampolgárok lebecsülése és sértegetése.

A pártelnök kifejtette, hogy a szocialista-liberális koalíció a reformnak nevezett pénzbehajtással csak azt ismeri be, hogy nem tud gazdálkodni azzal a járulékkal, amelyet a vizitdíj előtt is fizettek az emberek, éppen ezért nem áll meg a lábán a kormány azon érve sem, hogy az egészségügy minden problémája az ingyenességből fakad. Orbán Viktor szerint a vizitdíj nem törölte el a hálapénzt sem.

Az Európai Néppárt alelnöke reagált arra a koalíciós kérdésre is, hogy a népszavazás eredményeként az adókból kieső 50 milliárd forintot hogyan pótolná a Fidesz. "Jellemző a kormány gondolkodásmódjára, hogy az emberek zsebéből vennék ki ismét a pénzt, az ő logikájuknak ez teljesen megfelel" - mondta. Az ellenzéki politikus úgy látja, hogy adócsökkentéssel, a bürokrácia egyszerűsítésével, valamint a kis- és középvállalkozók segítésével pótolható ez az esetleges hiány. "Mindez nem csak egyszerű elmélet, a polgári kormány négy éve alatt ez egy sikeres gyakorlat volt" - közölte a pártelnök. Orbán úgy látja: a járulékemelés csak a munkanélküliséget növeli, abból pedig aligha lehet megoldani az államháztartás hiányát.

Huszonhatod-rangú probléma

A tervbe vett kormányzati negyedről a politikus úgy nyilatkozott, hogy ez "körülbelül huszonhatod-rangú probléma" ahhoz képest, hogy Magyarországon jelentősen emelkedett - kétmillióról közel hárommilióra -azoknak a száma, akik nem tudnak megélni a fizetésükből. A kormányzati negyed meglátása szerint nem más, mint "kormányközeli magánvállalkozók zsebének a megtömése adóforintokkal".

Orbán szerint az, hogy a kormány rendre a konvergenciaprogramra hivatkozik a reformok bevezetésekor, nem más mint szemtelenség. "A Brüsszelnek bemutatott konvergenciaprogramot a kormány írta, és ez egy rossz program". A polgári kormány miniszterelnöke ennek ellenére bizakodó: Számos alkalommal fordult már elő az Unióban, hogy kormányváltás után az új kabinetek egy új konvergenciaprogramról kezdtek tárgyalásokat az Unióval.

A Fidesz reménye az emberekben van

Arra a kérdésre, hogy a Fidesz felkészült-e az esetleges kormányfő-cserére, Orbán így válaszolt: "erre nem a Fidesznek kell felkészülni, hanem az állampolgároknak, mert a Fidesz reménye is az emberekben van, valamint abban, hogy Magyarországot nem lehet semmibe venni, a polgári párt ezt nyújtja a milliárdokból készülő manipulációs reklámok ellenében."

Orbán a beszélgetés végén visszakanyarodott a népszavazáshoz, itt elmondta: jó véleménnyel van a magyar választókról, mert a magyarság "ebben a kivérzett állapotában is megmaradt ép életösztönű népnek, amely tudja, hogy mely kérdések szólnak róla és melyek a politikusokról".

A beszélgetés szó szerinti leirata az alábbi linken olvasható.

C-PRESS - hirtv.hu - fidesz.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 19-től 25-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-11-19
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a túlérzékenységnek, nagyvonalúan bocsátunk meg az elmúlt napok sérelmeiért. Játékos hangulatban vagyunk, szívesen szórakoztatjuk a kollégákat, de ne ezzel menjen el a munkanap! Érzékenyebbé válhat a keringési rendszerünk, ezért jó, ha ma nem erőltetjük meg magunkat különösebben, hanem pihenünk egy kicsit. Ha hajlamunk van rá, hogy a vállaink, hátunk izomzata fájdalmasan bemerevedjék, akkor ezzel számolnunk kell a mai napon.
 • Ajándék vagy a világ számára!
  Mindannyian különlegesek vagyunk, egyedi tulajdonságokkal és adottságokkal. Mindannyiunkban van olyan tehetség, ami csak ránk jellemző, amivel senki más nem rendelkezik, ami ahhoz szükséges, hogy betöltsük a saját küldetésünket.
  image
 • Ma van az év utolsó tízmilliószoros napja!
  A tibetiek szerint a tízmilliószoros napon minden, amit teszel, gondolsz, érzel vagy mondasz, az tízmilliószorosan száll vissza rád.
  image
 • Heti munkahoroszkóp 2019.november 18-tól 24-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek