Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

A "Camping Medgyessy"-től a villamosenergia-cégig
2007-07-06 06:42
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése

Medgyessy-villaKulcsrakész „mediterrán" ikervilla dupla garázzsal, saját Balaton-parttal – a szociálisan érzékeny baloldal ex-kormányfőjét minden szempontból kielégítő kényelem várja Zamárdiban.

 

 

A Heti Válasz csütörtökön utcára kerülő száma Medgyessy Péter bevételei között tallózgatva kimutatja: az aktív miniszterelnökként elkönyvelt havi 1,3 millió forint legalább az öt-hatszorosát keresi meg a volt kormányfő.

 

„Dr. Medgyessy Péter volt miniszterelnök úr nem kíván a kérdéseikkel foglalkozni” – ezzel az írásbeli üzenettel utasította el a Heti Válasz munkatársát Medgyessy Péter asszisztense, amikor az ex-kormányfő pénz-és ingatlanügyeiről érdeklődött. A lap csütörtökön utcára kerülő számából kiderül: ötször kifizetődőbb bukott miniszterelnöknek lenni, mint hivatalban lévőnek.

 

Medgyessy-villa 


Szerény hajlék a kemping helyén – 300 millióért?

Medgyessy 2005-ben ismeretlen eredetű pénzből vásárolt egy, a Tihanyi-öbölre és a naplemente szokásos útvonalára néző telket Zamárdiban, amit ráadásul kihagyott a 2006. május 17-i vagyonnyilatkozatából. Mára a végeredmény is látszik: kulcsrakész „mediterrán" ikervilla dupla garázzsal, saját Balaton-parttal. Egy éve épp ilyesfajta lakot áraztatott be a lap néhány ingatlanbecslővel, állítván: egy 200 négyzetméteres alapra épülő, kétemeletes vízparti hajlék piaci értéke akár a 300 millió forintot is meghaladhatja. Az exkormányfő ezt "alávaló támadásként" értékelte - majd tetézni kezdte a bajt.

Először is azzal indokolta a hiányos vagyonnyilatkozatot, hogy „a vásárlást kölcsönből valósítottam meg" – noha a bevallásban a Tartozások rovat valamennyi sorát vízszintes vonallal kihúzta. A nagykövet azt is közölte, hogy 20 millió forintot költött az 1550 négyzetméteres telek megvásárlására. A Heti Válasz ugyanakkor a Zamárdiban működő Balaton Ma ingatlaniroda szakértői véleménye alapján tavaly legalább 70 millió forintra becsülte a hasonló területű és jellegű ingatlanok árát. Telekszomszédja írásban is rögzítette a lapnak: a villa felépítése „projektformában" valósul meg, amit az eladó, a Balaton-parti kempingcégek előző ciklusbeli privatizációjának győztese, az SCD Holding koordinál. Vagyis Medgyessy Péter nem maga építette a házát, hanem lényegében készen vásárolta. Márpedig a Zamárdi Club nevű vízparti tömbházban a kész lakásokat(!) kínálják 300-470 ezer forintos négyzetméteráron - ami épp a duplája-triplája az exminiszterelnöki rezidencia egy négyzetméterre vetített költségének, illetve állítólagos költségének.

Mit neki tiszteletdíj

Medgyessy Péter „puritánságát" a Kormányszóvivői Iroda is megerősíti: a nagykövet továbbra sem vesz fel tiszteletdíjat, sőt 2007-ben minden korábbinál kevesebbet, 15 millió forintot használhat fel titkárságának működtetésére, utazásainak fedezésére. (2004 októbere és 2005 decembere között 79 millió állt a Medgyessy-titkárság rendelkezésére, ám ebből csak 39 milliót használt fel. A 2006-ra jóváhagyott 29 millió forintból pedig 25 millió fogyott.) A medgyessy.hu-n olvasható életrajzból azonban hiányzik az a tény, hogy "a jóléti rendszerváltás miniszterelnökét" három nappal a 2006-os választások második fordulója előtt igazgatósági taggá választották a Mol csoporthoz tartozó Tiszai Vegyi Kombinát (TVK) Nyrt.-ben. A cég legutóbbi közgyűlésén nettó 50 ezer euróban határozták meg az igazgatósági tagok 2007. évi tiszteletdíját, ami azt jelenti, hogy Medgyessy e díszpozícióért - a tavalyi üzleti évben mindössze négyszer ülésezett a TVK igazgatósága - egymillió forint feletti havi fizetést, azaz kvázi kormányfői bért kap. (Az utód, Gyurcsány Ferenc havi fixe 1,4 millió forint.)

A zamárdi telek mellett Medgyessy Péter az M. P. Europa névre keresztelt családi kft.-ből származó potom 102,5 millió forintos osztalékjövedelmét is elfelejtette feltüntetni a vagyonnyilatkozatában – közli a Heti Válasz. Medgyessy 2006 augusztusában - az M. P. Europán keresztül - csendben visszavásárolta magát a Gresham-ügyben elhíresült Medgyessy Tanácsadó, újabb nevén: AssistConsult Kft.-be. Emlékezetes: Medgyessy 2002 előtt e cégen keresztül adott tanácsokat a MÁV-nak, a Malévnak, a pécsi önkormányzatnak, illetve működött közre a belvárosi szocialista képviselők Gresham-projekt melletti elköteleztetésében. Bár a nagykövet csak a tavalyi év második felében - és csak 50 százalék erejéig - szállt vissza az AssistConsult Kft.-be, a 2006-os osztalékjövedelem háromnegyede (73,1 millió forint) mégis nála landolt. Ha tehát az idei üzleti évben újra hozza a 70-100 milliós tanácsadói bevételeit, akkor az aktív miniszterelnökként elkönyvelt 1,3 millió forintnak legalább az öt-, hatszorosát keresi meg - különösen, ha a TVK-s tiszteletdíját is hozzácsapjuk a végösszeghez.

 

Bevonulóban


Hogy Medgyessy nem ki-, hanem bevonulóban van az üzleti életbe, bizonyítja: 2006 szeptemberében egy zempléni székhelyű, villamosenergia-termelésre szakosodott cégben (ZVT Kft.) is tulajdonrészt vásárolt – közli a lap.

A kormányfő végül is nem tesz mást, mint él a saját maga által alapjognak vélt lehetőségekkel. A lap idézi a D-209-es ügynökként is közismert politikus nyilatkozatát: "Minden magyar embernek joga van, hogy ne a horvát tengerparton töltse szabadidejét vagy nyugdíjas éveit, hanem a magyar tenger partján vásároljon telket és építsen pihenőt, ha anyagi feltételei megengedik."

Ha a magyarok többsége nem is, de Medgyessy ezt bizonyára megengedheti magának.

C-PRESS - MNO - Heti Válasz

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2019-11-21
  Ma visszahúzódó hangulatban leszünk, örülünk, ha otthon tölthetjük a szabadidőnket. Semmi kedvünk kimozdulni otthonról. Inkább praktikus teendőink kötik le a figyelmünket, szívesen teszünk, veszünk otthon. Ma a csendes elmélkedés napja van! Vonuljunk el és gondolkodjunk el kapcsolatainkon, értékrendünkön. Ennek ma különösen nagy aktualitása lehet. Ha lehet, kerüljük a társaságot, hiszen inkább fáraszt, mint szórakoztat minket.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2019.november 21-től 27-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2019-11-20
  Ma fontossá válik a munkánk, szeretnénk tökéletesen megfelelni az elvárásoknak. Ennek érdekében több feladatot vállalunk fel, mint amennyi ideális lenne. Szívesen túlórázunk, vagy vállalunk át feladatokat a munkatársaktól. A ma vágott haj tovább megőrzi szépségét és formáját, a dauer szép hullámokat ad, és a hajfestés is sokáig tartós marad. A legjobb, ha a mai napon keressük fel a fodrászunkat, nem csalódunk az eredményben. Akár új frizurával is kísérletezhetünk.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2019.november 20-tól 26-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 19-től 25-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek