Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png
Koalíciós viszály a fővárosban
2007-04-26 18:04
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
ImageKoalíciós feszültséghez vezetett a Fővárosi Közgyűlésben csütörtökön az SZDSZ-nek az a javaslata, hogy halasszák el az észak-budai kórházak integrációját. Így nem folytatható tovább a koalíciós együttműködés - jelentette ki Steiner Pál, az MSZP-frakció vezetője újságírók előtt, a közgyűlés ülésének szünetében. Demszky Gábor szerint a csütörtöki ülés csak akkor folytatódhat, ha a szocialisták kompromisszumkészek.

 

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja a liberális koalíciós partner viselkedését. A szocialisták fővárosi frakcióvezetője az együttműködési megállapodás írott és íratlan szabályainak betartását kérte számon az SZDSZ-en. Steiner Pál szerint nem elfogadható, hogy a korábban egyeztetett egészségügyi döntések mögül az SZDSZ az utolsó pillanatban kihátrál.

A szocialisták a korábban benyújtott napirend számos pontjáról nem kívánnak ma tárgyalni, ám az SZDSZ az Etele tér rendezésével kapcsolatban ragaszkodik a határozathozatalhoz. Steiner Pál ezzel kapcsolatban elmondta: ez nem presztizscsata, így megfelelő SZDSZ-es javaslat esetén akár el is fogadhatják a koalíciós partner kérését.

A közgyűlésben délután két óráig szünetet rendeltek el. Demszky Gábor főpolgármester szerint az ülés csak szocialista kompromisszum esetén folytatódhat.

A Fidesz és a KDNP már korábban kivonult

A koalíciós belviszályt megelőzen a fideszes és KDNP-s képviselők egy napirenden eredetileg nem szereplő előterjesztés szerintük szabálytalan és erőltetett megszavaztatása miatt kivonultak.

Tarlós: "Demszky Gábor viselkedése még kocsmába sem való."

 

A Fidesz és a KDNP kivonult a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki üléséről miután a napirenddel kapcsolatban politikai vita robbant ki. A közgyűlés először nem vette napirendjére három budai kórház, a Margit, a János és a Budai Gyermekkórház összevonásáról szóló javaslatot.

A koalíciós pártok azonban ismét szavaztak a kérdésben, amelyet végül így napirendre tűztek. A két ellenzéki párt ezután döntött úgy, hogy a közgyűlés ülésén nem vesznek részt.

Tarlós István, a Fidesz frakcióvezetője ezután rendkívüli sajtótájékoztatóján úgy nyilatkozott, hogy "Demszky Gábor viselkedése még kocsmába sem való." Tarlós István szerint elfogadhatatlan, hogy a főpolgármester a koalíciós pártok képviselőinek a szavazás közben is szót ad, míg az ellenzéktől azt megvonja. A Fidesz szerint a főpolgármester addig kívánt szavaztatni, amíg neki tetsző döntés nem születik. Hozzátette: Demszky Gábor nemcsak a főváros vezetésére, de a közgyűlés levezetésére is alkalmatlan. Ilyen körülmények között a Fidesz szerint nincs értelme részt venni a munkában.

A KDNP sem látja értelmét a jelenlétnek - ezt Bagdy Gábor frakcióvezető jelentette be, aki hozzátette: a koalíció és a frakció közötti feszültség és veszekedés okozhatja ezt a frusztrációt. A KDNP azonban a későbbiekben - ha meghallgatják őket - részt kíván venni a munkában. Az MDF továbbra is részt vesz a közgyűlés mai munkájában - ezt Hock Zoltán, a párt frakcióvezetője nyilatkozta. A közgyűlés így az MSZP, az SZDSZ és az MDF részvételével folytatja munkáját.

 

C-PRESS - HírTv - 2007. április 26.

 

 

 

 
 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.június 6-tól 12-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-06
  Ma jellemző lesz ránk a jókedv és az optimizmus. Erőnk teljében leszünk, nem rettenünk vissza a máskor nehéznek tűnő feladatoktól sem. Talán csak a türelemnek leszünk híján: nem kedveljük az aprólékos teendőket. Ma májunk kerül előtérbe, egészségünk szempontjából. Májunkat sokáig tudjuk gyilkolni, anélkül, hogy bármilyen látható jele lenne a károsodásnak. Statisztikai adatok szerint évente átlagosan 4 kg! méreganyagot, színezőanyagot viszünk be a szervezetünkbe.
 • Mi van ma, mi van ma? Piros pünkösd napja!
  Mit ünneplünk pünkösdkor? A keresztény hagyomány szerint Jézus a feltámadása utáni negyvenedik napon tért vissza a mennybe. Az apostolokat kérte, hogy maradjanak együtt, és várják a Szentlelket, Isten küldöttjét, mert el fog jönni. A feltámadás után ötven nappal eljött a Szentlélek, az apostolok a nép elé álltak, és Krisztust hirdették.
  image
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.május 30-tól június 5-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-05-30
  Ma a módszeres, összeszedett munka ideje van. Akár a kertünkben, akár lakásunkban rendet tehetünk, nem csalódunk majd az eredményben. Bár lassabban haladunk, de mindenre kiterjed a figyelmünk. Jól tesszük, ha odafigyelünk a táplálkozásunkra. Ha lehet, akkor részesítsük előnyben a könnyű, ám tápláló ételeket, például a zöldségféléket, amelyek nem terhelik meg annyira a gyomrunkat. Ma kerüljük a veszekedést, ne szítsunk feszültségeket!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek