Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

PHARE-ban jók voltunk, és most a brüsszeli fazéknál sem állunk rossz helyen
2007-04-24 16:40
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
PHARE-ban jók voltunk, és most a brüsszeli fazéknál sem állunk rossz helyenBrüsszel elfogadta az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) keretében, a következő 7 évben rendelkezésre álló 7 ezer milliárd forint felosztását - mondta el a Független Hírügynökségnek a fejlesztéspolitikai kormánybiztos kedden. Az Unió kifogásai miatt csak a források 2 százalékát, körülbelül 120 milliárd forintot kellett átcsoportosítani. Ebből a pénzből a kormány egy fejlesztési tartalékot hozott volna létre, amelynek forrásait végül a különböző ágazati programok között osztják fel, közölte a a fejlesztéspolitikai kormánybiztos.

 

Brüsszel elfogadta az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) keretében, a következő 7 évben rendelkezésre álló 7 ezer milliárd forint felosztását - mondta el a Független Hírügynökségnek a fejlesztéspolitikai kormánybiztos kedden. Az Unió kifogásai miatt csak a források 2 százalékát, körülbelül 120 milliárd forintot kellett átcsoportosítani. Ebből a pénzből a kormány egy fejlesztési tartalékot hozott volna létre, amelynek forrásait végül a különböző ágazati programok között osztják fel.
Kijelenthető, hogy a stratégiai keretet a magyar érdekeknek megfelelően tudták elfogadtatni az Unióval, most pedig az operatív programokról szóló tárgyalások következnek - mondta a kormánybiztos. Bajnai Gordon arra számít, hogy nyár közepére lezárul a teljes folyamat, és elkezdődhet a fejlesztési pénzek lehívása.

A teljes keretösszeg 6875 milliárd forint, amely 85 százalékban uniós támogatás, és 15 százaléka a nemzeti önrész.

Az ÚMFT-ben kifejezetten a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság létesítményeihez kapcsolódó beruházások nem szerepeltek, ezért az elbukott pályázat miatt nem is kell azt módosítani - közölte a kormánybiztos. Az Unió egyébként közvetlenül nem is támogatja a sportfejlesztéseket, mert azt belügynek tekinti - tette hozzá. Az eb-hez tágabban kapcsolódó beruházások azonban így is megvalósulnak, hiszen egyebek mellett a közlekedési infrastruktúra és a turizmus fejlesztése is szerepel az ÚMFT-ben.

Az uniós csatlakozás elősegítésére létesített Phare-program 16 éve Magyarország sikersztorija - jelentette ki a fejlesztéspolitikai kormánybiztos az alap lezárásáról szóló keddi konferencián. Az ország számára rendelkezésre álló másfél milliárd euró 96 százalékát sikeresen kötötték le, a pénzek kifizetése pedig már tavaly lezárult - közölte Bajnai Gordon.

A Phare-program 16 évét tanulóidőszaknak, a rendelkezésre álló forrásokat pedig tanulópénznek nevezte a kormánybiztos, amit szerinte hatékonyan hívtak le és fektettek be. Ez a másfél milliárd euró készítette fel az országot arra, hogy ennél nagyságrendekkel nagyobb forrásokat is képes legyen lehívni - mondta Bajnai Gordon. Ez a forrás tette lehetővé, hogy kialakuljon az az intézményrendszer, amely az alapjait képezi az Új Magyarország Fejlesztési Tervnek, és az a jogi környezet, amely képes a pályázók számára gyorsan és hatékonyan kifizetni a forrásokat - tette hozzá.

Ezeknél is fontosabb, hogy megszületett az a speciális tudás, hogy hogyan kell pályázatot írni, forrásokhoz jutni, és azokat hogyan kell elszámolni - mondta a kormánybiztos. Kialakult az a szakembergárda is, akik nélkül nem lehet sikeres a fejlesztéspolitika. Ma Magyarországon körülbelül 2 ezer ilyen ember van a központi és regionális közigazgatásban.

A fejlesztéspolitikai kormánybiztos szerint Magyarország már az előcsatlakozási alapokban is kiemelkedően teljesített a 2004-ben csatlakozott másik 9 államhoz képest. A program utolsó 3 aktív évében, 2000. és 2003. között a később csatlakozott 10 ország átlagosan 90 százalékos hatékonysággal hívta le a forrásokat, Magyarország viszont 95 százalék feletti eredményeket ért el. Az első Nemzeti Fejlesztési Tervnél ezt az előnyt megtartva Magyarország a 10 ország közül a kifizetéseket tekintve a második-harmadik helyen szerepel. Észtország és Szlovénia csak azért lehet előrébb, mert sokkal kisebb fejlesztési programjaik vannak - közölte a kormánybiztos.

A Phare-támogatásokat az Európai Unió eredetileg Magyarország és Lengyelország csatlakozásának elősegítésére hozta létre, ahogy ez a nevéből is kiderül (Poland and Hungary Assistance with Restructuring the Economy). Magyarországon a több mint másfél évtizedes együttműködés csaknem 200 ágazati- és területfejlesztési program megvalósítását és másfél milliárd euró támogatási összeg felhasználását tette lehetővé. A Phare-korszakot a kifizetések 2006 végi befejezése zárta le.

 

 C-PRESS - Hírextra - 2007. április 24.

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.június 6-tól 12-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-06
  Ma jellemző lesz ránk a jókedv és az optimizmus. Erőnk teljében leszünk, nem rettenünk vissza a máskor nehéznek tűnő feladatoktól sem. Talán csak a türelemnek leszünk híján: nem kedveljük az aprólékos teendőket. Ma májunk kerül előtérbe, egészségünk szempontjából. Májunkat sokáig tudjuk gyilkolni, anélkül, hogy bármilyen látható jele lenne a károsodásnak. Statisztikai adatok szerint évente átlagosan 4 kg! méreganyagot, színezőanyagot viszünk be a szervezetünkbe.
 • Mi van ma, mi van ma? Piros pünkösd napja!
  Mit ünneplünk pünkösdkor? A keresztény hagyomány szerint Jézus a feltámadása utáni negyvenedik napon tért vissza a mennybe. Az apostolokat kérte, hogy maradjanak együtt, és várják a Szentlelket, Isten küldöttjét, mert el fog jönni. A feltámadás után ötven nappal eljött a Szentlélek, az apostolok a nép elé álltak, és Krisztust hirdették.
  image
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.május 30-tól június 5-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-05-30
  Ma a módszeres, összeszedett munka ideje van. Akár a kertünkben, akár lakásunkban rendet tehetünk, nem csalódunk majd az eredményben. Bár lassabban haladunk, de mindenre kiterjed a figyelmünk. Jól tesszük, ha odafigyelünk a táplálkozásunkra. Ha lehet, akkor részesítsük előnyben a könnyű, ám tápláló ételeket, például a zöldségféléket, amelyek nem terhelik meg annyira a gyomrunkat. Ma kerüljük a veszekedést, ne szítsunk feszültségeket!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek