Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Díjat nyert "A mi cigánylányunk" Brüsszelben
2007-04-17 09:34
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
ImageHargitai Miklós kapta az Európai Bizottság egyik diszkriminációellenes újságíródíját a Népszabadság Online-on publikált, A mi cigánylányunk című cikkéért – jelentette be Vladimír Spidla, a témában illetékes biztos hétfőn Brüsszelben. A díj az Európai Bizottság kezdeményezése azoknak az újságíróknak a kitüntetésére, akik munkájukkal hozzájárulnak a sokszínűség és a diszkrimináció jobb megértéséhez.

 

A győztes cikk a címet viseli Fabrizio Gatti tollából, és a L’Espresso hetilapban jelent meg: bevándorló mezőgazdasági munkásokról szól, akik a szerző véleménye szerint a rabszolgákéival megegyező munkakörülmények között dolgoznak. Gatti bevándorló munkavállalónak adta ki magát, és a zsűri szerint alapos kutatással, illetve élénk elbeszéléssel illusztrálja „Európa másodosztályú polgárainak nehéz helyzetét, akik nemzetiségi származásuk alapján súlyos diszkriminációtól szenvednek”.

Hargitai Miklós a második díjat nyert el A mi cigánylányunk című cikkel, amely a kisebbségi – jelen esetben roma – csoportokból történő örökbefogadás körüli összetett kérdéseket tárja fel. Hargitai a díjat átvéve az egész ország és lapja számára nagy megtiszteltetésnek nevezte a kitüntetést.

„A média figyelemfelkeltő szerepe kulcsfontosságú ezeknél a fontos kérdéseknél. A diszkrimináció semmilyen formáját sem tűrhetjük meg” – jelentette ki a díjat átadva Vladimír Spidla. „Üdvözlendő ezeknek az újságíróknak a bátorsága és elkötelezettsége, ami rámutat arra, hogy továbbra is mennyire törekedni kell a társadalmi sokszínűségre”.

A harmadik díjat a belga Petra Sjouwerman, a De Morgen lap skandináviai tudósítója kapta A vállalat csak autistákat vesz fel című cikkéért, amely azt mutatja be, hogyan lehet a különbözőség érték.

A fiatal újságírók különdíját a finn Henna Helne cikke nyerte el, amely az Anna magazinban jelent meg, címe Az anyák gyermekeik nyelvét tanulják. Az írás pozitív betekintést nyújt az integrálódási vitába, miközben felhívja a figyelmet a többszörös diszkriminációra, amely ebben az esetben kor, nem és nemzetiségi származás alapján történik.

A fő kategória három győztesét 568 valamennyi tagállamból beérkezett érvényes nevezés közül, míg a különdíj nyertesét 125 minősített cikk közül választották ki. A nevezéseket egy médiaszakemberekből és diszkriminációs szakértőkből álló testület minősítette hírértékük, a kutatás mélysége és a cikk eredetisége alapján.

Az EU újságírói díjának következő fordulójára 2007 februárjától lehet nevezni. Az újságírók a 27 tagállam valamelyikében 2007. január 1. és szeptember 30. megjelent cikkeikkel pályázhatnak.
 

C-PRESS - Emasa - 2007. április 17.

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.május 28-tól június 3-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-05-28
  Vidám hangulatban telik a nap, tele leszünk energiával és lendülettel. Talán még az sem bosszant, ha több munkával kell megküzdenünk, mint máskor. Főnökünk utasítgatásait viszont nehezen viseljük. Ma sikerrel foglalkozhatunk magas vérnyomásunk kezelésével. Vérnyomáscsökkentő gyógynövények segítségével komoly eredményeket érhetünk el. Ilyen a fokhagyma, vöröshagyma, medvehagyma. Tartózkodjunk a kávé, csokoládé fogyasztásáról, nem is beszélve a cigarettázásról.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.május 27-től június 2-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-05-27
  Ma tetterőnk visszatér, határozottak, gyorsak vagyunk. Önbizalmunk maximálisan megnyilvánul, biztosak vagyunk a szaktudásunkban, tehetségünkben. Sajnos hajlunk rá, hogy túlságosan előtérbe toljuk magunkat. Ma a gerincünk napja van, - figyeljünk a helyes testtartásra. Ha görbén járunk, akkor a rossz közérzet állandósulhat. Megjelenhet a hátfájás, az egyensúlyunk is kibillen. Talán egy minőségi talpbetét enyhíti a problémát. Hordjunk minél gyakrabban egészséges cipőt!
 • Heti általános horoszkóp 2020.május 26-tól június 1-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek