Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Nemzetközi Roma Nap
2007-04-13 13:44
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
ImageNemzetközi Roma Nap
Európai Roma Rendvédelmi Bajtársi Közhasznú Egyesület
Budapest, 2007.04.13

 

 

 
 
Program


Helyszín:    Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Nemzetközi Oktatási Központ,
    1126 Budapest, Böszörményi út 21.
            Holocaust Emlékközpont
            1094 Budapest, Páva u. 39.

 

Időpont:    2007. április 13. 09:30 – 16:00 óráig

 

Ruházat:          Évszaknak megfelelő elegáns ruházat, egyenruhás kollégák részére társasági öltözet  
 
09:30 -  10:00    Érkezés, regisztráció

10:00 – 10:20    Köszöntő
ea.: Dr. Boda József r. ezredes, az ERRBKE elnöke

10:20 – 10:30    Verset mond: Horváth Gábor, a Kalyi Jag Roma Nemzetiségi Szakközépiskola tanulója

10:30 – 11:00    A roma közösség méltósága a magyar jogrendszerben Európa Uniós          kitekintéssel    
ea.: Dr. Fórika László, munkatárs, Országgyűlési Biztosok Hivatala

11:00 – 11:30    A Kormányzat roma integrációs stratégiájának főbb elemei
    ea.: Dr. Laukó Károly, politikai főtanácsadó, Miniszterelnöki Hivatal

11:30 – 12:00        Tájékoztató az Egyesület eddigi tevékenységéről, tervezett programjairól
    ea.: Makula György r. százados, az ERRBKE főtitkára

12:00 – 13:30    Ebéd

13:30    Indulás autóbusszal a Holocaust Emlékközpontba (A rendezvény végén az autóbusz visszaszállítja az azt igénylőket az IRM NOK-hoz)
    
14:30 – 14:40    Koszorú elhelyezése a Holocaust áldozatainak emlékére
    
14:40 – 16:00    Tájékoztató a Központ létrehozásáról, tárlatvezetés ( A belépőjegy ára 1.000-Ft/fő, amelynek megfizetéséről minden résztvevő önállóan gondoskodik.)

Az esemény moderátora:  Ónodi Szabina, a Kalyi Jag Roma Nemzetiségi Szakközépiskola tanulója.

 

 

K Ö Z L E M É N Y
a Nemzetközi Roma Nap eseményeiről
 
A fél éve magyar roma és nem roma rendőrök kezdeményezésére Budapesten megalakított Európai Roma Rendvédelmi Bajtársi Közhasznú Egyesület. első jelentős rendezvényére kerül sor április 13-án.
 
Az alapítók - a cseh, a román, a szlovák, a bolgár és a magyar rendőrség – által képviselt öttagú elnökség és a tagság a Nemzetközi Roma Nap keretében megismerhetik a magyar Kormány roma integrációs stratégiájának, valamint a magyar jogrendszernek a roma közösség méltóságát biztosító főbb elemeit, tájékozódnak az egyesület eddigi tevékenységéről. A program a Holocaust Emlékközpontban folytatódik, ahol az egyesület tagjai a Roma Holocaust áldozataira emlékeznek.

Az Európai Roma Rendvédelmi Bajtársi Közhasznú Egyesület olyan hazai és európai szintű célok megvalósítására törekszik, mint az esélyegyenlőség megteremtésének elősegítése hazánk és az unió államainak rendvédelmi szerveiben; a rendvédelmi szervek és a roma közösségek között fennálló kölcsönös előítéletesség csökkentése; a cigány származású hivatásosok számának növelése; a már állományban lévő romák élet- és szolgálati körülményeinek javítása. Emellett felvállalja, hogy segít a roma hivatásosok identitásproblémáinak leküzdésében; közvetít a roma-rendőr konfliktusokban, támogatja a romák részvételét a hazai és nemzetközi rendvédelmi képzésekben.

A megalakulása óta eltelt időszakban az egyesület kiépítette kapcsolatait partnereivel: a nemzetközi rendőri szervezetekkel, a hazai és nemzetközi emberjogi és roma szervezetekkel. Az egyesület tevékenysége iránti növekvő érdeklődést bizonyítja, hogy a Nemzetközi Roma Nap programjaiban való részvételt az unió más tagországai is jelezték.
 
C-PRESS - 2007. április 12.
 
 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.május 28-tól június 3-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-05-28
  Vidám hangulatban telik a nap, tele leszünk energiával és lendülettel. Talán még az sem bosszant, ha több munkával kell megküzdenünk, mint máskor. Főnökünk utasítgatásait viszont nehezen viseljük. Ma sikerrel foglalkozhatunk magas vérnyomásunk kezelésével. Vérnyomáscsökkentő gyógynövények segítségével komoly eredményeket érhetünk el. Ilyen a fokhagyma, vöröshagyma, medvehagyma. Tartózkodjunk a kávé, csokoládé fogyasztásáról, nem is beszélve a cigarettázásról.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.május 27-től június 2-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-05-27
  Ma tetterőnk visszatér, határozottak, gyorsak vagyunk. Önbizalmunk maximálisan megnyilvánul, biztosak vagyunk a szaktudásunkban, tehetségünkben. Sajnos hajlunk rá, hogy túlságosan előtérbe toljuk magunkat. Ma a gerincünk napja van, - figyeljünk a helyes testtartásra. Ha görbén járunk, akkor a rossz közérzet állandósulhat. Megjelenhet a hátfájás, az egyensúlyunk is kibillen. Talán egy minőségi talpbetét enyhíti a problémát. Hordjunk minél gyakrabban egészséges cipőt!
 • Heti általános horoszkóp 2020.május 26-tól június 1-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek