Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Tüntetnek a csehországi romák
2007-04-13 13:20
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
ImageIdegengyűlölő kijelentései miatt a csehországi roma civil szerveződések vezetői feljelentették Jirí Cuneket, a kormánykoalícióhoz tartozó Kereszténydemokrata-Néppárt(KDU-CSL) elnökét, aki a prágai kabinet régiófejlesztési minisztere és egyik kormányalelnöke.

 

 

Kedden tüntetésen követelik Cunekazonnali menesztését – jelentette be Monika Mihalicková, az Athinganoi társulás elnöke. – A kormányalelnök megnyilvánulásai újabb társadalmi feszültségeket gerjesztenek, mert tovább fokozzák a romaellenes indulatokat. Egyúttal azt is jelzik, hogy hazánkban ismét felütötték a fejüket a klérofasiszta nézetek, amelyek ellen határozottan fel kell lépnie minden demokratának– tette hozzá. Elmondta azt is, hogy a mai tüntetésre számos hazai és külföldi emberjogi aktivistát és több europarlamenti képviselőt is várnak.

Jirí Cunek először akkor okozott botrányt, amikor másfél éve, még a morvaországi Vsetín polgármestereként lakbérhátralékaik miatt nemcsak kilakoltatott harminchat roma családot, hanem el is költöztette őket a kisvárosból. – Én csak egy fekélyt gyógyítottam, amelyet az orvosok szerint legildomosabb műtéttel eltávolítani. Polgármesterként én ugyanígy cselekedtem – nyilatkozta az egyik cseh tévének.

Néhány napja pedig – immár pártelnökként – arra a kérdésre, hogy a tervezett megszorító intézkedések után kik kapnak majd szociális segélyt, így válaszolt:

-Ahhoz, hogy a politikusok szegény embernek nyilvánítsanak valakit, el kell utaznia valahová, hogy jól lebarnuljon, randalíroznia kell a családjával, majd tüzet raknia a téren – jelentette ki. Azzal folytatta, hogy kormányalelnökként és régiófejlesztési miniszterként szeretné elérni, hogy a romák végre dolgozzanak.

A cseh kereszténydemokrata-néppártiak két koalíciós partnere, a polgári demokraták (ODS) és a zöldek (SZ) elhatárolódott Jirí Cunek szélsőséges megnyilvánulásától. Ezek után ő is bocsánatot kért meggondolatlan nyilatkozata miatt. A zöldek azonban ragaszkodnak ahhoz, hogy a korrupcióval is gyanúsított kormányalelnököt Mirek Topolánek kormányfő azonnal váltsa le. – Ha ezt a követelésünket e hét végéig nem teljesítik, akkor távozunk a koalícióból – figyelmeztetett Martin Bursík pártelnök.

A Právo napilap értesülései szerint Mirek Topolánek már napok óta fontolgatja ezt a lépést. Tomás Lebeda neves cseh politológus szerint a miniszterelnök nyilvánvalóan úgy szeretné meneszteni Jirí Cuneket, hogy a KDU-CSL ne lépjen ki a koalícióból. -- Ezért arra vár, hogy a kereszténydemokraták váltsák le a pártelnöküket, ám a többség még mindig Jirí Cuneket támogatja. Emiatt viszont politikai kutyaszorítóba kerülhet Mirek Topolánek, mert ha rövidesen nem lép, akkor a zöldek beválthatják a fenyegetésüket, ha viszont leváltja a kormányalelnököt, akkor a KDU-CSL léphet ki a koalícióból,– vélekedett a prágai szakértő.

 

C-PRESS - NOL - 2007.április 11. 

 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

cURL error 60: SSL certificate problem: certificate has expired

 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek