Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Lemondott Molnár Lajos
2007-04-04 20:37
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése

ImageGyurcsány Ferenc miniszterelnök elfogadta Molnár Lajos egészségügyi miniszter lemondását. Az Egészségügyi Minisztérium élére a koalíciós megállapodás szerint az SZDSZ jogosult minisztert jelölni.

Az új miniszter hivatalba lépéséig a tárcát helyettesítési jogkörében

április 6-ától Horváth Ágnes államtitkár irányítja.

 

 

 

"A miniszterelnök és a kormány továbbra is elkötelezett az egészségügyi reform folytatása mellett, az eddig meghozott intézkedéseket a betegek érdekeit jól szolgáló, minőségi ellátást nyújtani képes, fenntartható és igazságos módon finanszírozott egészségügyi ellátás irányába tett helyes lépéseknek tekinti. A reform első szakasza nehéz alkalmazkodási kényszert teremtett a sok éve mozdulatlan egészségügyi rendszernek. A reform első szakasza, az elkerülhetetlen vitákkal és konfliktusokkal együtt is, sikeres. Ebben Molnár Lajosnak elévülhetetlen érdemei vannak. A miniszterelnök megköszönte és elismerését fejezte ki azért a munkáért, amelyet Molnár Lajos a magyar egészségügy megújítása érdekében végzett", áll a Miniszterelnöki Kabinetiroda közleményében.

"Az egészségügyi reform következő nagy feladata a biztosítási oldal megújítása. A reform második szakaszának sikeréhez elengedhetetlen, hogy azt már ne terheljék a struktúraváltásból fakadó konfliktusok, ne legyen megkérdőjelezhető az átfogó és összetett döntéshez szükséges szakmai és politikai bizalom.  Az Egészségügyi Minisztérium élére a koalíciós megállapodás szerint az SZDSZ jogosult minisztert jelölni. Az új miniszter hivatalba lépéséig a tárcát helyettesítési jogkörében április 6-ától Horváth Ágnes államtitkár irányítja", írja a dokumentum.

Este már ülésezik az ügyvivői testület

ImageKóka János szerda estére összehívta az SZDSZ rendkívüli ügyvivői testületének (ÜT) ülését, miután Gyurcsány Ferenc miniszterelnök elfogadta Molnár Lajos lemondását. A szükséges egyeztetést követően a párt megteszi javaslatát az új tárcavezetőre. Kóka János közleménye szerint továbbra is elkötelezettek az egészségügyi reform iránt, "az SZDSZ elnöke és politikusai kiállnak Horváth Ágnes államtitkár és az Egészségügyi Minisztérium csapata mögött". Felelősséget vállalnak tevékenységükért - fogalmaz a közlemény.

Az SZDSZ egyben megköszöni és elismeri Molnár Lajos eddigi munkáját és az egészségügy átalakítása érdekében végzett tevékenységét. A közlemény szerint sajnálják a tárcavezető távozását.

Személyes okok vezették Molnárt?

ImageGál J. Zoltán szerint feltehetően személyes indokai voltak Molnár Lajosnak a lemondásra. A Miniszterelnöki Hivatal (MeH) államtitkára a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón elmondta, hogy Molnár Lajos szerdán délután kért meghallgatást Gyurcsány Ferenc miniszterenöktől. A megbeszélésre az egészségügyi miniszter írásos lemondó levéllel érkezett. A kormányfő megköszönve a tárca vezetőjének eddigi munkáját elfogadta a lemondását - hangzott el. Gál J. Zotán hangsúlyozta: a kormány egy tapodtat sem lép vissza, folytatja az egészségügyi reformot.

 

"Komoly érdemek"

ImageAz MSZP egészségügyi szakpolitikusa szerint komoly érdemei vannak az egészségügyi reform felgyorsításában Molnár Lajos leköszönt miniszternek. Kökény Mihály, az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának szocialista elnöke erről szerdán nyilatkozott az MTI-nek. Molnár Lajos jelentős időszakban nehéz feladatot vállalt - közölte Kökény Mihály, hozzátéve: a miniszter távozásának nyilván személyes okai vannak. Hozzátette: a leköszönt egészségügyi miniszternek komoly érdemei vannak az egészségügyi reform felgyorsításában. Kökény Mihály elmondta: az egészségügyi reformot folytatják, abból "nem táncolnak vissza".

 

Megbukott az egészségügyi reform

Molnár Lajos lemondásával nyilvánvalóvá vált, hogy a közigazgatási reform után, a Gyurcsány-kormány második nagyívű vállalkozása, az egészségügyi reform is megbukott - mondta Navracsics Tibor a Fidesz frakcióvezetője. A Fidesz szerint, törvényszerű volt Molnár Lajos bukása, ez azonban szerintük, a kormánypolitika válságát jelzi. A kormány továbbra is folytatja ámokfutását az egészségügyben, ami ellen a Fidesz továbbra is minden eszközzel fel fog lépni - tette hozzá Navracsics Tibor.

"Előbb kellett volna"

ImageHa Molnár Lajos egészségügyi miniszter hamarabb lemondott volna, akkor többet segített volna az egészségügyön - jelentette ki Hock Zoltán, az MDF alelnöke szerdán az MTI-nek. Az MDF az egészségügyi tárca vezetőjét "egy olyan gyáva hajóskapitánynak" tekinti, "aki először bekormányozza a hajót a viharba, majd az óceán közepén mentőcsónakba ugrik, és hátrahagyja a süllyedő hajót a legénységével" - mondta Hoch Zoltán. Mint fogalmazott, "ezzel a gyáva lépéssel az SZDSZ és a kormány is bebizonyította, hogy nem képes levezényelni a több sebből vérző egészségügy átalakítását".

Az alelnök szerint a reform végrehajtásához átgondolt stratégiára, széleskörű egyeztetésre lenne szükség, amiből - úgy véli - "hiány van mind a kormányban, mind az MSZP-ben, mind a liberális pártban".

"Új Molnár Lajostól" tart a KDNP

Személyes sikernek is tekinti a KDNP Molnár Lajos lemondását, mivel az azután következett be, hogy a legkisebb ellenzéki párt szerdán délelőtt felszólította erre - mondta el a Független Hírügynökségnek Halász Zsuzsa, a párt szóvivője. Hozzátette azonban, hogy bár egy politikai pártnak ne ilyen sikereket kellene aratnia.A szóvivő elmondta, hogy némileg megnyugodva veszik tudomásul a lemondást, hiszen az az "üzleti szellemű folyamat, amit a miniszter reformként az egészségügyben elindított, egyértelműen betegellenes és nem a gyógyítás folyamatát szolgálja". Halász Zsuzsa szerint úgy is lehetne fogalmazni, hogy "emberellenes". A szóvivő elmondta, hogy ez azonban nemcsak Molnár Lajos bűne, hanem Gyurcsány Ferenc miniszterelnöké is, aki hagyta, hogy idáig fajuljanak a dolgok.

A KDNP mindenesetre nincs teljesen megnyugodva, mert a jelölés joga ismét az SZDSZ-é, a párt pedig saját üzleti érdekeit tartja szem előtt és mániákusan ragaszkodik a magánbiztosítók térnyeréséhez - fogalmazott Halász Zsuzsa. Ezzel pedig véleményük szerint néhány üzletember jár csupán jól, a betegek nem.

Az ellenzéki párt most attól tart, hogy az érdekek tehát nem változnak, "jön egy új Molnár Lajos", aki maradéktalanul végrehajtja elődje befejezetlen rombolását - fogalmazott a szóvivő.

A KDNP szerint a távozó egészségügyi miniszter beváltotta korábbi ígéretét, hogy ha egy beteg is ellátás nélkül marad, akkor lemond posztjáról. Az egészséügyben kialakult káoszért azonban nem csak Molnár Lajos a felelős : a kormányfő és a koalíciós pártok minden segítséget megadtak hozzá - mondta Soltész Miklós országgyűlési képviselő szerdai sajtótájékoztatóján. A fő bűnös Gyurcsány Ferenc - tette hozzá. Nagy kálmán, a KDNP szakpolitikusa közölte: felszólítják a kormányt, hogy azonnal kezdjenek tárgyalásokat az ellenzéki pártokkal, és a szakmai szervezetekkel a kármentés érdekében. A kereszténydemokraták szerint, első lépésként vissza kell térni a Molnár Lajos előtti állapotokhoz, a KDNP csak ezzel a feltétellel vesz részt a tárgyalásokon - mondta Nagy Kálmán.

 

Image


Molnár távozása után szakmai egyeztetést vár az MGYK

A Magyar Gyógyszerész Kamara (MGYK) üdvözli Molnár Lajos távozását a kormányból. A kamara úgy látja, hogy a lemondás egyenes következménye a miniszter és szakma, a miniszter és a társadalom közötti konfliktusnak - derül ki a MGYK szerdai közleményéből. Az MGYK álláspontja szerint Molnár Lajos az egészségügy átalakításával kapcsolatban elmulasztotta a szükséges szakmai és társadalmi egyeztetések lefolytatását, a javaslatai nyomán született kormányzati intézkedések jelentősen rontották az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzájutást, a kiszámíthatóságot és a biztonságot. A kamara úgy véli, hogy a miniszter személyes ellentétek miatt szüntette meg a hatósági és érdekvédelmi feladataikat sikeresen ellátó gyógyszerészi és orvoskamarákat.

A gyógyszerészek, a közlemény szerint, azt remélik, hogy a miniszter távozása után lehetőség lesz a szakmai kamarák és a szakminisztérium közötti érdemi egyeztetésre, a rossz irányba mutató folyamatok visszafordítására, a gyógyszerellátás liberalizációjának újragondolására. A kamara kész arra, hogy azonnal tárgyalásokat kezdjen a minisztériummal a megoldások kidolgozására.

 

C-PRESS - Hírextra - 2007. április 4.

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.május 28-tól június 3-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-05-28
  Vidám hangulatban telik a nap, tele leszünk energiával és lendülettel. Talán még az sem bosszant, ha több munkával kell megküzdenünk, mint máskor. Főnökünk utasítgatásait viszont nehezen viseljük. Ma sikerrel foglalkozhatunk magas vérnyomásunk kezelésével. Vérnyomáscsökkentő gyógynövények segítségével komoly eredményeket érhetünk el. Ilyen a fokhagyma, vöröshagyma, medvehagyma. Tartózkodjunk a kávé, csokoládé fogyasztásáról, nem is beszélve a cigarettázásról.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.május 27-től június 2-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-05-27
  Ma tetterőnk visszatér, határozottak, gyorsak vagyunk. Önbizalmunk maximálisan megnyilvánul, biztosak vagyunk a szaktudásunkban, tehetségünkben. Sajnos hajlunk rá, hogy túlságosan előtérbe toljuk magunkat. Ma a gerincünk napja van, - figyeljünk a helyes testtartásra. Ha görbén járunk, akkor a rossz közérzet állandósulhat. Megjelenhet a hátfájás, az egyensúlyunk is kibillen. Talán egy minőségi talpbetét enyhíti a problémát. Hordjunk minél gyakrabban egészséges cipőt!
 • Heti általános horoszkóp 2020.május 26-tól június 1-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek