Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

"Balhés" cím
2007-04-04 14:48
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
ImageA Roma Sajtóközpont (RSK) tiltakozó nyilatkozatot adott ki a Hírextra.hu portálon az Országos Cigány Önkormányzat megismételt elnökválasztása kapcsán kiadott híranyaguk címe miatt. A Hírextra túlzottnak találja az RSK érzékenységét, de bocsánatot kért az érintettektől.

 

 

„Az általunk képviselt roma médiumok nevében tiltakozunk a Hírextra.hu internetes portálon az Országos Cigány Önkormányzat megismételt elnökválasztása kapcsán kiadott »Megint balhéznak a romák« címet viselő híranyaguk miatt” – olvasható a Roma Sajtóközpont nyilatkozatában. − „A híranyag címét ízléstelennek és előítéletesnek tartjuk, amely sértheti a roma közösséget. Túl azon a tényen, hogy az OCÖ alakuló ülése nem általánosságban a romák, hanem a mandátumot nyert 53 képviselőn múlik, így nem is »balhézhat« ennek kapcsán a teljes cigányság, a címadás azt sugallja, hogy a botrányos viselkedés, folyamatában és jellemzően a romák kiváltsága.”

A Daróczi Joka János (a Roma Produkciós Iroda főszerkesztője), Illés Márton (a Romapage.hu főszerkesztője), Ignácz József (a RádióC főszerkesztője), Tóth Andrea (a Roma Sajtóközpont főszerkesztője) és Vadászi Bálint (a Romaweb.hu főszerkesztője) által aláírt nyilatkozatban egyúttal az indokolás is szerepel. „Nem vagyunk naivak, tisztában vagyunk az interneten elterjedt »kattintós« címadási gyakorlattal, amelynek lényege, hogy minél figyelemfelhívóbb, szenzációsabb legyen, hogy a csak a címet tartalmazó gyűjtőportálokról – amelyeken ez a hír is megjelent – az adott oldalra vonzza az olvasókat. Ez azonban a jelen esetben felülírta az újságírás elemi etikai normáit. Az említett cím cinikusan olyan zsigeri előítéletekre játszik rá, amelyek nem, hogy csökkentik a társadalomban meglévő negatív sztereotípiákat, hanem erősítik is azokat. Ezt az sem menti, hogy maga a hírtest, - amelyet rövidítve a Magyar Távirati Irodától vettek át – korrekt. Ez azonban az MTI érdeme.”

Az eMasa kérésére a Hírextra.hu ügyvezető igazgatója, Rónai Egon rendelkezésünkre bocsátotta a hírportál hivatalos álláspontját:

„Tisztelt Aláírók! Megértve érzékenységüket, ezúton kérek elnézést kollégáim nevében is, amennyiben álláspontjuk szerint bántó lett volna az OCÖ alakuló üléséről szóló beszámoló címe.

Úgy gondolom azonban, érzékenységük – a társadalmi közegből fakadóan érthetően bár, de – túlzott. Címadásunk tükrözi az OCÖ ülésén és azt megelőzően történteket. Sem előítéletes, sem etikátlan eleme nincs.

Az persze más kérdés, hogy lehetne választékosabb, de ez aligha etikai jellegű probléma. Ám ennek ellenére, még egyszer hangsúlyozom: ha Önöket megbántotta, sajnálom.”

A bocsánatkérést a Roma Sajtóközpont elfogadta.

 

C-PRESS - Emasa - 2007. április 4.

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.június 6-tól 12-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-06
  Ma jellemző lesz ránk a jókedv és az optimizmus. Erőnk teljében leszünk, nem rettenünk vissza a máskor nehéznek tűnő feladatoktól sem. Talán csak a türelemnek leszünk híján: nem kedveljük az aprólékos teendőket. Ma májunk kerül előtérbe, egészségünk szempontjából. Májunkat sokáig tudjuk gyilkolni, anélkül, hogy bármilyen látható jele lenne a károsodásnak. Statisztikai adatok szerint évente átlagosan 4 kg! méreganyagot, színezőanyagot viszünk be a szervezetünkbe.
 • Mi van ma, mi van ma? Piros pünkösd napja!
  Mit ünneplünk pünkösdkor? A keresztény hagyomány szerint Jézus a feltámadása utáni negyvenedik napon tért vissza a mennybe. Az apostolokat kérte, hogy maradjanak együtt, és várják a Szentlelket, Isten küldöttjét, mert el fog jönni. A feltámadás után ötven nappal eljött a Szentlélek, az apostolok a nép elé álltak, és Krisztust hirdették.
  image
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.május 30-tól június 5-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-05-30
  Ma a módszeres, összeszedett munka ideje van. Akár a kertünkben, akár lakásunkban rendet tehetünk, nem csalódunk majd az eredményben. Bár lassabban haladunk, de mindenre kiterjed a figyelmünk. Jól tesszük, ha odafigyelünk a táplálkozásunkra. Ha lehet, akkor részesítsük előnyben a könnyű, ám tápláló ételeket, például a zöldségféléket, amelyek nem terhelik meg annyira a gyomrunkat. Ma kerüljük a veszekedést, ne szítsunk feszültségeket!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek