Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Az árpádsáv a téma a parlamentben
2007-03-21 13:18
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Árpádsáv téma a parlamentbenAz egészségügyi ellátás, az árpádsávos zászló, valamint a cigány kisebbségi önkormányzati választás kérdése szerepelt a napirend előtti felszólalásokban a Parlamentben.

Podolák György (MSZP) újra elmondta: azt javasolták, hogy a kormány az elmúlt enyhe tél után biztosítsa, hogy a szolgáltatók visszafizessék a fogyasztók által gázátalány címén befizetett többletpénzt. Hozzátette: döntés született arról, hogy a fogyasztó évközben módosíthassa átalányfogyasztását havi elszámolásra.

A Kormányszóvivői Iroda múlt heti közlése szerint a kormány döntése értelmében a gázfogyasztók április elsejétől visszakaphatják a túlfizetés összegét. Az új, április 1-jével életbe lépő rendelet szerint, ha a szolgáltató a tényleges fogyasztásnál nagyobb összeget számláz ki az átalánydíjas rendszerben, akkor a fogyasztó szabad döntésén múlik, hogy visszakéri-e a többletet készpénzben, vagy inkább az átalánydíj csökkentését kéri a következő hónapokra.

Mi lesz az orvosokkal?

Csáky András (MDF) a kormány egészségügyi reformja kapcsán felhívta a figyelmet arra, hogy néhány napon belül több mint 1500 egészségügyi dolgozó munkahelye szűnik meg. Kiemelte, hogy a betegek ma még azt sem tudják, hogyan változnak a szakrendelői kapacitások. Horváth Ágnes egészségügyi államtitkár válaszában elmondta: a területi ellátási kötelezettség nem beutalási rendet jelent. Nem azt jelenti, hogy kötelező oda utalni a betegeket, a beteg választhat, és mehet más kórházba is, és ha rendelkezik beutalóval, akkor nem kell fizetnie - tette hozzá.

A munkahely nélkül maradó 1.500 orvosnak és öt-hatezer szakdolgozónak készül a mobilitás program. Az ő elhelyezkedésüket kívánja segíteni a kormány részben direkt áttelepülési támogatással, valamint hitellel, és képzéssel - jegyezte meg.

Fogy a nemzet

Harrach Péter (KDNP) felszólalásában kiemelte: a magyar nemzet erőteljesen fogy, és a társadalom öregszik. Véleménye szerint a magyarországi demográfiai helyzet oka a házasság és a család intézményének válsága. A megoldás a gyermekvállalási kedv felkeltése lenne egy olyan családtámogatási rendszerrel, mely azt a réteget segíti, ahol a legkevesebb gyermek születik - emelte ki.

Csizmár Gábor, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára elmondta: 2002 óta inflációt meghaladóan növekszik a családi pótlék mértéke. Hozzátette: a demográfiai mutatók 2006 óta javultak Magyarországon.

Árpád-sáv

Gusztos Péter (SZDSZ) azt hangsúlyozta: az árpádsávos zászló alatt olyan politikai szubkultúra jelenik meg, melynek egyik jellemzője az antiszemita beütés. Mint mondta, pártja szerint az árpádsávos zászló egyértelmű „antiszemita kód”. Ezt a tényt a Fidesz és a KDNP politikusain kívül majd mindenki tudja - tette hozzá

Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy a nemzetközi sajtó március 15-e után az árpádsávos zászlót egy napon emlegette a huligánokkal.

Kormánypárti fenyegetés roma politikusoknak

A fideszes Farkas Flórián közölte: a kisebbségi önkormányzati választások során a Lungo Drom jelöltjeit sorozatosan megfenyegették, előnyöket ígértek nekik, ha átállnak a kormányt támogató szervezetekhez. Véleménye szerint „a törvénytelen választásban megjelent a mai politikai rendszer összes demokráciaellenes vonása”.

Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára válaszában közölte: a területi és az országos kisebbségi önkormányzati választások 2007-én március 4-én jogszerűen zajlottak le.

 

Forrás: FigyelőNet 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti wellness horoszkóp 2020.szeptember 27-től október 3-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-09-27
  Ma tele vagyunk ötletekkel és szabadságvággyal. Nem szívesen tartjuk be a szabályokat, már ha egyáltalán hajlandóak vagyunk az elvárások szerint viselkedni. Kreativitásunk szárnyal, mindenre van egy jó ötletünk! Ma a lábszárunk kerül előtérbe, erre a testrészünkre jobban kell vigyáznunk. Ha visszeres panaszaink vannak, akkor menjünk el egy boltba, ahol gyógytermékeket vásárolhatunk. Itt biztosan találunk egy gyógy harisnyát, mely segíthet a panasz mérséklésében.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.szeptember 26-tól október 2-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-09-26
  A mai napon elemi igényünkké válhat, hogy szabadnak érezhessük magunkat. Csináljunk magunknak önálló programot, találkozhatunk a barátainkkal. Az sem baj, ha nem kedvesünkkel töltjük a délutánt! Ma vigyázzunk a bokánkra! Ezt akkor tehetjük meg, ha kényelmes cipőt hordunk. Óvakodjunk a magas saroktól, hiszen egy rossz lépés következtében kificamodhat a bokánk. Inkább válasszunk egy kényelmes darabot, ami megfelelően tartja a lábunkat.
 • Heti szexhoroszkóp 2020.szeptember 25-től október 1-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk