Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Egy család két elnökkel - Nincs szervezett cigányság Kozákok nélkül
2007-03-19 15:13
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Kozák JánosIdősebb pápai Kozák János meghatározó egyénisége a hazai cigányságnak. Nemcsak azért, mert a legutóbbi országos választáson meglehetosen érdekes módon ő lett az új elnök. Hanem mert immár 20 éve különböző országos cigány szervezetek vezetőjeként beírta nevét a legújabb kori történelembe.

Egy időben ugyan csend vette körül, mert mint mondta dolgozni és nem villogni akart, de most újra itt a lehetőség.

- Mindenekelőtt le kell szögeznem, én nem akartam az Országos Cigány Önkormányzat elnöke lenni. Amikor engem javasoltak, alighanem én voltam legjobban meglepve - nyilatkozza.

- Talán mert az ellenkező oldal javasolta, hiszen ön a Lungo Drom színeiben vett részt a választáson, akárcsak Farkas Flórián.

- Valóban, miután bejelentették, hogy a Lungo Drom elnökjelöltjeként Farkas Flórián indul a választáson, kétségünk sem volt a végeredményről. Ugyanis többségben voltunk.

- És akkor jött a nagy csel.

- Ne mondjunk cselt, de valóban érdekes volt a fordulat. Ugyanis a Magyarországi Cigányszervezet Fóruma képviseletében felállt egy ember és bejelentette, hogy az MCF engem jelöl elnöknek. Egy pillanatra meghökkentem, aztán azt gondoltam, ha tudok javítani a hazai cigányság helyzetén, akkor itt az idő. Ezt a lehetoséget nem szabad elszalasztani, igent mondtam.

- S mi van a Lungo Drommal? Alighanem ők nagyot csalódtak, a híradások szerint kivonultak az ülésrol.

- Lehet, de ismernek engem és tudják, hogy nem szemben álló politikát szeretnék folytatni. Alighanem ezt ismerte fel az MCF is, amikor engem jelölt.

- Taktikus húzás volt kétségtelenül. Hogyan tovább?

- Mindjárt az elején szeretném leszögezni, hogy nem a Lungo Drom és nem az MCF, hanem az egész cigányság elnökének érzem magam. Ebbol fakad a feladatom is: érdekükben, a felzárkóztatásukért kívánok dolgozni.

- A mondás szerint nem esik messze az alma a fájától. A napokban az ön fiát választották a roma kisebbségi önkormányzat Veszprém megyei elnökévé.

- Örülök, hogy a gondolataim termékeny talajra találtak, büszke vagyok a fiamra, aki a cigány kultúra őrzőjeként és politikusként is megállja a helyét.

- Vajon így gondolja-e ezt ifjabb Kozák János is?

- A cigány kultúra, a hagyományok ápolása velem született adottság - válaszolja ifjabb Kozák János, majd hozzáteszi, ennek ellenére elsősorban politikusnak tartja magát. Szeretnék a cigány társadalom olyan kiemelkedő alakja lenni, akire a fiatalok büszkék lehetnek. Szeretnék eredményes képviseloje lenni a cigányságnak.

Vélhetoen a pápai és a megyebeli cigányságnak is elonye származik apa és fia munkájából. Idosebb Kozák János szerint a tisztség nem előnyt, hanem több munkát jelent. Mert csak így lehet és így szabad dolgozni - teszi hozzá.

 

Forrás: Napló - Németh Sándor

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti wellness horoszkóp 2020.szeptember 27-től október 3-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-09-27
  Ma tele vagyunk ötletekkel és szabadságvággyal. Nem szívesen tartjuk be a szabályokat, már ha egyáltalán hajlandóak vagyunk az elvárások szerint viselkedni. Kreativitásunk szárnyal, mindenre van egy jó ötletünk! Ma a lábszárunk kerül előtérbe, erre a testrészünkre jobban kell vigyáznunk. Ha visszeres panaszaink vannak, akkor menjünk el egy boltba, ahol gyógytermékeket vásárolhatunk. Itt biztosan találunk egy gyógy harisnyát, mely segíthet a panasz mérséklésében.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.szeptember 26-tól október 2-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-09-26
  A mai napon elemi igényünkké válhat, hogy szabadnak érezhessük magunkat. Csináljunk magunknak önálló programot, találkozhatunk a barátainkkal. Az sem baj, ha nem kedvesünkkel töltjük a délutánt! Ma vigyázzunk a bokánkra! Ezt akkor tehetjük meg, ha kényelmes cipőt hordunk. Óvakodjunk a magas saroktól, hiszen egy rossz lépés következtében kificamodhat a bokánk. Inkább válasszunk egy kényelmes darabot, ami megfelelően tartja a lábunkat.
 • Heti szexhoroszkóp 2020.szeptember 25-től október 1-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk