Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

"Zaklatták az MSZP-sek a Lungo Drom képviselőit" Interjú Farkas Flóriánnal
2007-03-15 12:02
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Hír TvÁtcsábította az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) megbukott vezetése a gyoztes Lungo Drom két képviselojét. Egyikük elnökké választásával sikerült megakadályozniuk, hogy a választáson nyertes Lungo Drom vezetoje, Farkas Flórián vezesse a következo négy évben az OCÖ-t.

A számokat nézve az elnökválasztás lefutottnak tunt. A Lungo Drom választási szövetségének 28 képviseloje állt szemben az OCÖ-t eddig elnöklo Kolompár Orbán vezette Magyarországi Cigányok Országos Fórumának 25 tagjával.

A Lungo Drom - ahogy várható volt - a szervezet elnökét, a Fidesz parlamenti képviselojét, Farkas Flóriánt jelölte. Az ellentábor viszont nem a saját soraiból, hanem Farkas Flóriánék közül választott riválist idosebb Kozák János személyében. O a Magyarországi Cigányok Független Érdekvédelmi Szövetségének képviselojeként került be a Lungo Drom listájáról. A két elnökjelölt mindaddig türelmesen várta a szavazást, amíg Kolompárék el nem kezdték csábítgatni idosebb Kozákot.

Az idosebb Kozákot mindkét tábor gyozködte, de Kolompárék bizonyultak erosebbnek. A késobbi végeredmény szempontjából dönto, hogy nemcsak az idosebb, hanem az ifjabb Kozák is a Lungo Drom soraiban ült.

A termet ezután kigyúrt férfiak lepték el. A korelnök kérésére sem húzódtak hátra, élo sorfalként védték Kozákékat. A Lungo Dromosok szerint Kolompár Orbán elore megszervezte az akciót.

"Ezt vissza kell utasítanom, nincsenek verolegény rokonaim vagy verolegényeim, a fiam az, aki itt volt" - reagált Kolompár. Ekkor már mindenki mindekivel vitatkozott. A korelnök pedig végül berekesztette az ülést. A Lungo Drom megmaradt 26 képviseloje távozott, Kolompár 27 tagúvá hízott tábora pedig megválasztotta idosebb Kozákot elnöknek.

Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke úgy tudja: az MSZP képviseloi éjjel telefonon zaklatták a Lungo Drom képviseloit, pénzt és pozíciókat ígértek, ha az MCF táborát erosítik szavazataikkal. Farkas úgy fogalmazott: "eroszakkal és törvénytelen módon megint csak a kormányzat és nem a cigányság választja ki a magyarországi cigányság képviseletét, csak azért, hogy újból semmittevés legyen. Hozzátette: a felelosség a kormányt és az MSZP-t terheli.

Az Országos Választási Iroda vezetoje nem kommentálta a történteket. Mint mondta, a szavazás törvényességének megállapítása a Közigazgatási Hivatal joga. Az új elnök szerint minden törvényes és szabályos volt. Kolompár Orbán leköszöno elnök is mindent rendben talál. Arra a kérdésre, hogy mi lesz, ha a Közigazgatási Hivatal nem osztja álláspontjukat, annyit mondott, hogy akkor újra megválasztják Kozák Jánost.

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti wellness horoszkóp 2020.szeptember 27-től október 3-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-09-27
  Ma tele vagyunk ötletekkel és szabadságvággyal. Nem szívesen tartjuk be a szabályokat, már ha egyáltalán hajlandóak vagyunk az elvárások szerint viselkedni. Kreativitásunk szárnyal, mindenre van egy jó ötletünk! Ma a lábszárunk kerül előtérbe, erre a testrészünkre jobban kell vigyáznunk. Ha visszeres panaszaink vannak, akkor menjünk el egy boltba, ahol gyógytermékeket vásárolhatunk. Itt biztosan találunk egy gyógy harisnyát, mely segíthet a panasz mérséklésében.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.szeptember 26-tól október 2-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-09-26
  A mai napon elemi igényünkké válhat, hogy szabadnak érezhessük magunkat. Csináljunk magunknak önálló programot, találkozhatunk a barátainkkal. Az sem baj, ha nem kedvesünkkel töltjük a délutánt! Ma vigyázzunk a bokánkra! Ezt akkor tehetjük meg, ha kényelmes cipőt hordunk. Óvakodjunk a magas saroktól, hiszen egy rossz lépés következtében kificamodhat a bokánk. Inkább válasszunk egy kényelmes darabot, ami megfelelően tartja a lábunkat.
 • Heti szexhoroszkóp 2020.szeptember 25-től október 1-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk