Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Verekedés a választáson
2007-03-13 09:54
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Verekedés a választásonVerekedés a választáson
egyik szövetségese borsot tört Farkas Flórián orra alá
Műsorvezető: Krizsó Szilvia
Az esélyesnek látszó Farkas helyett Kozák Jánost választották meg a Cigány Önkormányzat elnökévé.

A musorvezeto Krizsó Szilvia:
Nem jött be a papírforma. Bár mindenki arra számított, hogy Farkas Flórián lesz az Országos Cigány Önkormányzat vezetoje, a sors, pontosabban egyik szövetségese borsot tört Farkas orra alá. Persze ebbe besegítettek ellenfelei is. A hangoskodástól és verekedéstol sem mentes elnökválasztást Czinege Lászó kísérte figyelemmel.

- Narrátor: Az elso gratulációk az Országos Cigány Önkormányzat új elnökének, a háttal álló Kozák Jánosnak. A képeken látható nyugalom azonban látszólagos, az alakuló ülés ugyanis majdnem botrányba fulladt.

- Hadd gratuláljak önöknek, jó erot és egészséget kívánunk az országos kisebbségi önkormányzatoknak munkájában.

- Narrátor: Az ülés elején minden ment a maga rendjén. Aztán mintegy rossz ómenként, már az eskünél voltak kisebb gondok.

-...mint a nemzeti és etnikai kisebbségek jogairól szóló törvény szerinti cigány kisebbség...

- Narrátor: Aztán még egyszer. - Esküszöm, hogy a kisebbségi önkormányzat...

- Narrátor: Végül az eskü után megszavazták a napirendet, majd a szavazatszámlálókat az elnökválasztáshoz.

- Tisztelettel szeretném javasolni a Lungo Drom cigány érdekvédelmi és polgári szövetség elnökét Farkas Flórián barátomat.

- Elfogadja-e az elnöki jelölést.

- Igen.

- Narrátor: Az egyetlen esélyes a Lungo Drom elnöke, Farkas Flórián volt, merthogy a szervezet többséget szerzett a kisebbségi önkormányzati választáson. Ekkor azonban fordult a papírforma.

- Tisztelt közgyulés! Elnök úr! Az Országos Cigány Önkormányzat elnökének javaslom id. Kozák János urat.

- Kérdezd meg, hogy vállalja-e.

- Ha bizalmat kapok, akkor természetesen igen.

- Narrátor: A nem várt fordulat nem várt reakciókat szült. A szintén Lungo Dromos Kozákot ugyanis a másik tábor, a Kolompár Orbán vezette Magyarországi Cigány Szervezetek Fóruma jelölte, aztán a szó szoros értelmében átültették maguk közé Kozákot.

- Fáradjon mindenki a helyére, mert ez így nem muködik ez egy választás. És botrányba fog torkollni és minket fog nevetni az egész Európa.

- A szavazás elve, a demokrácia azt diktálja, hogy mindenki jelölhet. Mirol beszélünk? A MCF választási szövetség kivonul a terembol.

- Narrátor: Végül nem vonultak, legalábbis nem az MCF képviseloi.

- Szégyen gyalázat, megint ezt csináljuk ország-világ elott?! Ez kell az országnak?! Nézzétek meg ránk vannak kattanva!

- Tisztelt képviselotársaim, amennyiben nem lesz rend, és nem tudjuk folytatni két percen belül a munkákat, úgy berekesztem az ülést.

- Nem teheti meg.

- De megtehetem, mert így nem lehet folytatni.

- Narrátor: Végül mégis megtette. Végül a Lungo Drom képviselo vonultak ki.

- Farkas Flórián, Lungo Drom elnöke: Kajakra, kajakra minden törvényességet, minden tisztességes eljárást, demokráciát felrúgnak és izomembereket hoznak ide, sorfalat, mintha itt háború lenne biztosítanak maguknak. Ez se nem demokratikus, se nem jogszeruség.

- Narrátor: És miközben a folyosón mindenki Farkas Flóriánt faggatja odabent mintha mi sem történt volna.

- 27 fo van, és az 50 %+1 fo. Úgyhogy az ülés nincs berekesztve, folytatjuk tovább. Köszönöm szépen.

- Narrátor: Így, legalábbis a bent maradtak szerint határozatképes az önkormányzat, tehát lehet elnököt választani. Csakhogy itt már új papírforma szerint. Szavazás. Majd eredményhirdetés.

- Kozák János az elnök.

- Narrátor: A gratulációkat már nem mutatjuk meg még egyszer, mert idoközben Farkas Flórián a nap vesztese többedmagával a Parlamentben várta az újságírókat. Ott bejelentette, hogy minden lehetséges jogi lépést megtesznek az ügyben, többek között azért is, mert szerinte csalással lett Kozák az elnök.

- Farkas Flórián: Napok óta már egyébként hívogatják a képviseloinket, ilyen-olyan eszközökkel, kisebb-nagyobb fenyegetésekkel, a Magyar Szocialista Párt részérol is több esetben még hajnalban is hívogatták oket.

- Narrátor: Az MSZP-frakció azonban közleményben utasította vissza a vádakat. Göndör István a párt frakcióvezeto-helyettese, merthogy többek között ot is megnevezte Farkas Flórián, azt mondta a Híradónak, hogy akár egy évre visszamenoleg ellenorizhetik a híváslistáját. Farkas Flórián egyik kíséroje pedig magát az OVB elnökét tette meg felelosként a botrányért.

- Farkas András, tag, Országos Cigány Önkormányzat: Dr. Szigethy Péter hívott össze bennünket, tehát tulajdonképpen a Dr. Szigethy Péter, az Országos Választási Bizottság elnökének kötelessége a rendet fenntartani.

- Tóth Zoltán választási szakérto: A kisebbségi törvény ezt valóban az Országos Választási Bizottság kötelezové teszi, az összehívást, de ezt követoen saját lábra áll ez a szervezet és neki kell a saját problémáit megoldania.

- Narrátor: Itt tart most az ügy. Folytatás várható, mert a választási szakérto szerint akár bírósághoz is fordulhat a Lungo Drom. Aminek akár az is lehet a végeredménye, hogy meg kell ismételni a közgyulést. Elnökválasztásostul, mindenestül.

- Musorvezeto: Az Este vendége Kozák János, az Országos Cigány Önkormányzat új elnöke, jó estét kívánok. Ezt hogy csinálta, vagy legfoképpen miért, hiszen ön az egyik legközelebbi szövetségese volt Farkas Flóriánnak és most ahogy kinéz, végül is, már bocsánat az eros fogalmazásért, de hátba szúrta.

- Kozák János, elnök, Országos Cigány Önkormányzat: Elnézést kérek öntol, nem történt itt hátba szúrás, tulajdonképpen én nem elnökjelöltként mentem oda, én valóban a Lungo Dromnak az egyik szövetségeseként. Tehát nem tudtam arról, hogy itt az MCF-es csapatok olyan szervezésbe fognak bele, hogy majd esetleg onnan a Lungo Drom tagjaiból fognak megválasztani valakit.

- Musorvezeto: Magyarul nem tudta, hogy az ön nevét fogják mondani?

- Kozák János: Nem, nem, nem tudtam.

- Musorvezeto: De, amikor kimondták, akkor végül is mondhatta volna, hogy nem vállalja.

- Kozák János: Azt viszont azt gondolom, hogy a magyarországi cigányság érdekében könnyelmu lett volna azt mondanom, hogy nem vállalom, mert semmi okom nem volt arra, hogy ne vállaljam. A másik meg az, hogyha bizalmat szavaznak az embernek és képviseloként megválasztották, tehát több ezer válsztó, elektor szavazott meg bennünket, hogy az 53 fo bekerüljön az országos önkormányzatba, én is egy képviselo voltam. Farkas Flórián is egy képviselo volt. És ott választó és választható volt mindenki. Tehát nem gondolom, hogy eben a demokráciában, egy jogállamban, ha ellenjelölt van, hogy akkor az a megoldás, hogy fogom magam és kivonulok. Tehát nem kellet volna kivonulni a Lungo Dromnak.

- Musorvezeto: Ugye ön utána azt mondta, hogy majd széles összefogást szeretne és számít a Lungo Drom támogatására is. Ezek után mire számít?

- Kozák János: Ezek után is számítok rá, hiszen valóban a programban azt hirdették meg, hogy pártok fölötti és pártoktól független széles társadalmi összefogásra van szükség. És úgy látta az MCF, amit ezúton is szeretnék megköszönni nekik, hogy ezt a személyben fogják biztosítani, illetve garantálni.

- Musorvezeto: Tulajdonképpen, ha ön nem emeli fel a kezét, akkor nem sikerül önt megválasztani ugye? Mert pont annyi szavazat volt, hogy önnek is kellett szavazni arról, hogy ki legyen az új elnök.

- Kozák János: Nekem is kellett szavaznom, igen, és így sikerült a többséget elérnünk.

- Musorvezeto: Mondja, egyébként miért van az, hogy önökkel kapcsolatban mindig azt látjuk, hogy nem igazán szeretik egymást, veszekednek, néha verekedésbe torkollik egy-egy választás, mintha nem az lenne a közös cél, hogy a cigányság érdekeit megfelelo módon képviseljék.

- Kozák János: Én azt gondolom, hogy most megteremtettük annak feltételeit, hogy egy széles társadalmi összefogás legyen, más alapokra helyezzük az Országos Cigány Önkormányzat programját is. És most ebbe a programba várjuk Farkas Flórián urat is, és csapatát is. Nagyon szeretném azt, hogyha félretenné a sértodését vagy esetleg az általa nevezett vereséget, és bekapcsolódna az országos önkormányzat munkájába.

- Musorvezeto: Egyelore nemhogy nem szeretné félretenni, nem tudom, hogy a sértodését, vagy mit, de többször is elmondták, hogy megfellebbezik ezt a döntést és új választásokat várnak, merthogy ez nem volt törvényesen összehívott közgyulés.

- Kozák János: Ez véleményük szerint nem volt törvényes, hiszen semmi törvénytelen nem volt abban, hogy ellenjelöltet állítottak, illetve jelölt lett még Farkas Flóriánon kívül, az MCF-oldal bennem látta a garanciát, bennem látta a széles társadalmi összefogást.

- Musorvezeto: De nem erre gondolnak, hanem arra gondolnak, hogy tulajdonképpen eloször mi is hallhattuk, hiszen a kollégám megmutatta, hogy elviekben az ülést berekesztették, majd utána úgy döntöttek, hogy még sincs ez az ülés berekesztve, lehet folytatni.

- Kozák János: Hát berekesztették, az elso körben, ugyanakkor a többség ott maradt, tehát 50 % +1 fo. Tehát ez folytatható volt az ülés, semmi törvénytelen nem volt benne, és semmi oka nem volt a Lungo Drom csapatnak kivonulnia. Tehát, ha bent marad, Farkas Flóriánnak még lehetett volna esélye arra, hogy megválasszák elnöknek. Én csak jelölt voltam. Egyelore.

- Musorvezeto: Hogyan tovább?

- Kozák János: Mától kezdve én azt gondolom, hogy egy programot kell meghirdetnünk, és inkább elore kell tekintenünk, én nem szeretnék a múltban gondolkodni.

- Musorvezeto: De ez egyébként melyik program lesz? A Lungo Drom programja, aminek ön a tagja, vagy a magyar Cigány Fórum programja, ami eddig nem ugyanazt a programot vallotta mint a Lungo Drom?

- Kozák János: Nagyon remélem, hogy egy közös program lesz. Nagyon remélem és bízom benne. Remélem, hogy a kedélyek, az indulatok le fognak csillapodni és ami az eddigi sárdobálózást jellemezte az országos önkormányzatot, ez a mai naptól kezdodoen megszunik, és egy közös programot fel tudunk állítani. És az Új Magyarország programjából adódó lehetoségeket ki tudjuk használni, illetve ki tudjuk aknázni.

- Musorvezeto: Meglátjuk, köszönöm szépen, hogy itt volt nálunk.

- Kozák János: Én köszönöm.

- Musorvezeto: Ez volt Az Este, jövo héttol az önök kérésére is korábban kezdünk, ismét 10-kor jelentkezünk, most következik a Kultúrház, köszönjük figyelmüket, viszontlátásra.  

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti wellness horoszkóp 2020.szeptember 27-től október 3-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-09-27
  Ma tele vagyunk ötletekkel és szabadságvággyal. Nem szívesen tartjuk be a szabályokat, már ha egyáltalán hajlandóak vagyunk az elvárások szerint viselkedni. Kreativitásunk szárnyal, mindenre van egy jó ötletünk! Ma a lábszárunk kerül előtérbe, erre a testrészünkre jobban kell vigyáznunk. Ha visszeres panaszaink vannak, akkor menjünk el egy boltba, ahol gyógytermékeket vásárolhatunk. Itt biztosan találunk egy gyógy harisnyát, mely segíthet a panasz mérséklésében.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.szeptember 26-tól október 2-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-09-26
  A mai napon elemi igényünkké válhat, hogy szabadnak érezhessük magunkat. Csináljunk magunknak önálló programot, találkozhatunk a barátainkkal. Az sem baj, ha nem kedvesünkkel töltjük a délutánt! Ma vigyázzunk a bokánkra! Ezt akkor tehetjük meg, ha kényelmes cipőt hordunk. Óvakodjunk a magas saroktól, hiszen egy rossz lépés következtében kificamodhat a bokánk. Inkább válasszunk egy kényelmes darabot, ami megfelelően tartja a lábunkat.
 • Heti szexhoroszkóp 2020.szeptember 25-től október 1-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk