Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
-PRESS Mindentudás Egyeteme
2006-12-18 23:00
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
ImageKedves feltörekvő vidéki vállalkozó OCÖ-s képviselő!

Legutóbbi leveledben a C-PRESS Hírügynökséget a következőképpen jellemzed: „igazi Hyde Parkja lett a cigány hordószónokoknak” - pedig Te is a C-PRESS Hírügynökség főoldalán fogalmaztad meg eddig az OCÖ maffia-vezetéssel szembeni személyes kritikádat 2006. február 19-i írásodban.

 

 

A sajtóetika írott és íratlan szabálya azt követeli meg, hogy azon a fórumon jelenjen meg a válasz, ahol esetleges kritika, sérelem éri a közszereplőt. De Te, mint autodidakta OCÖ-s képviselő - ezt honnan is tudhatnád?

Ha a demokráciáért, a törvényességért kell kiállni, akkor jó felületnek találod a C-PRESS Hírügynökséget. Ha meg sunyiskodni, mocskolódni vagy kénytelen, védeni kell a mestered és a hazugságaitokat, menteni próbálod a menthetetlent, a JELLEMTELEN politizálgatást, akkor más internetes oldalt keresel magadnak. Ettől nem leszel más ember. Elbújni sem tudsz magad és mások elől. Az elvtelenség, önmagad feladása, meghasonlásod, hatalom és pénz éhséged, vérlázító hazugságaid veled lesznek. Nem az erő!

Saját jellemhibádat rákened az RPM-tagokra, mint a NÉP-akarat megtestesítőire, ezzel akarod felmenteni magad. Ez igen gyáva viselkedés. Ha NÉP lennék, azaz a te alattvalód, ezért rögtön világgá zavarnálak, mert az ilyen ember minden alávalóságra képes, a népre hivatkozva, mint tették sokan a fasiszták, vagy kommunista diktátorok, vagy csak egyszerű vidéki párttitkárocskák. A demokrácia itt ér véget, amikor az úgynevezett vezető önként, boldogan erkölcsöt vált, gúnyát, arcot, jellemet, és a végén esetleg egy jobb kocsit is.

A tíz éves együttműködésre utalok, melyben Kolompár Orbánnal szerződtetetek, meg - többek között - a bukott, volt roma politikai államtitkárral, Teleki Lászlóval, a súlytalan MSZP-s Cigány Tagozattal, azaz a CSZOSZ-szel, a Lungo Dromból emigrált hazudozóval, ifj. Bogdán János MCF szóvivővel.

Ifj Bogdán az országgyűlési választások előtt még azt ígérte, hogy amennyiben az MCF–Roma Összefogás Párt képviselő jelöltjei nem érnek el eredményt, levonják a konzekvenciát, és visszamennek becsületes szakmájukba kétkezi munkásnak, vállalkozónak, egyébnek. Zsigó Jenő is a tűnést javasolta cikkében, ami most már rád is vonatkozik.

Megjegyzem, a Kolompár által vezetett MCF – Roma Összefogás Párt nem jutott be a Parlamentbe, tehát megbukott, de senki nem ment vissza mélyépítő kisiparosnak, géplakatosnak, gátőrnek, építési vállalkozónak, kecskepásztornak, és senki nem ment vissza rabolni, lopni, csalni. Úgy gondolják, hogy az OCÖ-ben minden adva van.


Kedves volt kikopott hordószónok barátom!

Engedd meg, hogy nyúlfarknyi leveledet, melyet 2006. február 19-én írtál a Hyde Parkhoz hasonlított C-PRESS oldalára, teljesen beidézzem, hogy a kedves Olvasók kialakíthassák a véleményüket arról a „gerinces” cigánypolitikáról, amit Te, és a Roma Polgárjogi Mozgalom képvisel. Nos, ismét az egyik arcod, leveled újra:

„Dancs Mihály véleménye az Országos Cigány Önkormányzatról az OCIMK árveréséről.
2006. február 19.

OCÖ vezetés szégyen!!!

Úgy látszik valaki ügyesebb volt, mint az OCÖ maffiavezetés, hisz tavaly határoztak az épület eladásáról. Azt javaslom, hogy kezdjünk gyűjtést egy kiskunmajsai marhavagon megvételére, ami lehetne a "roma kultúrpalota". Mert meglátásom szerint ez a vezetés soha nem fog átadni egy roma művészeti központot a romaművészek számára. Mert ami most meg van, (OCIMK) az holnap árverésre kerül pontosabban március 23-án 14:15 órakor az OCÖ elvesztette egyik legértékesebb ingatlanvagyonát, ami közpénzből lett véve Farkas Flórián vezetésével akkor 150 millió forintért, ami ma csak 100 milliót ér az ingatlanbecslő szerint.

A romáknál ez ingatlan értéke nem nő, sőt nem is tartja az árát?!!! A marhavagon viszont még mindig van Kiskunmajsán, amiben a cigányok élnek. Ámbár nekik már nincs vesztenivalójuk, hisz az összefogás párt a hétszázalékával majd mindent elér, kormányzópárt lesz, lesznek miniszterei, államtitkárai, talán még köztársasági elnökük is, ez lenne a leghasznosabb számukra, mert így gyorsan elbírálnák a saját kegyelmi kérelmüket.

De komolyra fordítva a szót, szégyen!

Én, mint OCÖ-s képviselő szégyenlem magam, és elnézést kérek a romáktól, hogy ilyen vezető és garnitúra elpazarolja a cigányok vagyonát hagyja árverezni és csak a saját zsebükkel és kampányukkal foglalkoznak, közpénzen.

Elnézést kérek a roma elektoroktól, akik megválasztottak, de úgy látszik még nem jött el a roma rendszerváltás ideje, amit kikiáltottunk 2003-ban.

Azt hiszem ezeket a figurákat nem lehet félre állítani, meg kell várnunk még kihalnak. TÜRELEM!!!!!

Dancs Mihály
RPM”


Nos, most már mindenki látja, milyen kevés idő kell ahhoz, hogy annak a vezetésnek a mellére borulj, akitől a kenyeret várod 2007.március 4-től, újabb négy, illetve a szerződés szerint 10 évig.

Nem csodálkozom ezek után, Téged is megérinthetett az OCÖ-ben rejtőző végtelen és büntetlen nagy lehetőség, nosza kiterjeszted vállalkozásaidat az OCÖ pénzére is. Mint ismeretlen hordószónokot, már most Téged a „nép kér”, hogy köss tíz éves együttműködési koalíciós szerződést azokkal a figurákkal és szervezetekkel, akik nemcsak a magyarországi cigányságot buktatták meg sikeresen, hanem mesteredet is?

A TÉGED "KÖVETELő NÉP" SAJNOS GYORSAN FELEJT!

A puccs után még mindig és ismét orientálódik a Kolompár-féle vonalvezetéshez, hogy hatalomban maradjon?
Ne röhögtessétek már ki magatokat! De legfőképp ne járassátok le magatokat!

Lassan mondom, hogy mindenki megértse, - mestered, és annak fegyverhordozója, Kertész Lóránt, aki hordószónok volt nálunk, - de legfőképpen neked szól, hogy

az Országos Cigány Önkormányzaton kívül is van élet!

Van tartás, van kiállás, és van szellemi harc.

A korrupcióval, a bűnnel, a demagógiával, a szélhámossággal, demokráciában NEM választási (bűn)szövetségre kell lépni, hanem le kell győzni.

Nem elfogadható az a mentalitás, hogy a két rossz közül a még rosszabbat választom, mert csak így tudok hatalomban maradni!

Azért mondom mindezt nagyon lassan, mert hivatkozol mesteredre, de követni nem követted, mikor Zsigó Jenő után - másodiknak - kilépett Oláh Józseffel együtt az Országos Cigány Önkormányzatból.

A cigány értelmiség az  Aladár elleni puccs után  elhagyta az OCÖ-t és megszakított minden együttműködést a Kolompár vezette felkészületlen, alulképzett, korrupt, megalkuvó, hazug vezetéssel, amely EDDIG SEM a cigányok érdekeit és programjait tartotta szem előtt, hanem csoportos hordák zsebeit és érdekeit.

Elvetemült csürhével harcolni egy-két embernek nem lehet, nem érdemes. Kilépésükkel erkölcsi, politikai példát mutattak, de esetedben követendőbb Kolompár, sőt a mestered is megtört gerinccel behódolni látszik egy csürhe politikai diktátumának.

Mindezt alátámassza többek között  az itt megtekinthető legutóbbi C-TV adás, ahol Rostás László OCÖ-s képviselő vázolja fel nagyon nyíltan és őszintén a tényleges helyzetet a Kolompár Orbánról és hordájáról.

Te sem vagy kivétel. A mai napon is az OCÖ képviselője vagy. Te is húzod hasznait az utazási költségekből, juttatásokból, tiszteletdíjakból, amit állami finanszírozással, Kolompár tenyeréből fogadtok el teljesítmény nélkül.

Ezek után nem elképzelhetetlen, hogy a Roma Polgárjogi Mozgalom, vagy az MCF egyes vezetői kapják meg a lehetőséget, hogy felépítsék saját vállalkozásaikkal a magyarországi roma kulturális központot is. Érdekes, hogy a volt (Horváth Aladár) és a jelenlegi OCÖ elnök (Kolompár Orbán) szervezetei több százmillió forintot nyertek pályázaton. Építési vállalkozók így alakulnak át OCÖ elnökségi tagokká.

Talán még arra leszek kíváncsi, hogy mestered és Te, illetve másik hordószónok társad milyen befutó helyet kaptok Kolompár Orbántól meghasonlott döntésetek áraként.

Öntsünk tiszta vizet a pohárba, és játsszunk végre nyílt lapokkal, hogy ki kit képvisel!

A fent idézett írásodból mi maradt meg mára?
Semmi?
Mind megváltoztak?
Már nem tartod úgy, hogy az OCÖ vezetése egy maffia?
Már nem gondolod úgy, hogy meg kell várni, amíg ezek a figurák kihalnak?
Ugye már nem szégyelled magad azért, mert OCÖ képviselő vagy?
Most már jól érzed ott magad!

Elhiszem! Csak küldd el a nyilatkozatodat, hogy az eddigi leveleidben minden hazugság volt. Hazudtál a magyarországi cigányoknak, amikor nyíltan feltártad az OCÖ korrupciós botrányait, amikor nyíltan kiálltál a demokrácia és a törvényesség mellett. Ugyanezt a levelet küldje el Kertész Lóránt is, aki hozzád hasonló hangvételben és tartalommal, több alkalommal írt a C-PRESS-en, nyilatkozott a C-TV-ben, és most itt nyilatkozik Kolompár Orbán oldalán a Rádió C-ben az egységről, az összefogásról, mint roma júdás.

Szégyelljétek magatokat mesteretekkel együtt, hogy erkölcstelen alkut, szövetséget kötöttetek olyanokkal, akikkel soha nem lenne szabad, és támogatjátok a törvénytelenséget, a korrupciót, a roma középkort.

Nem áll a magyarországi cigányok érdekei mellé az, aki nem adja közre a cigányoknak az információkat közgyűlési határozatról, pénzkifizetésekről, fizetett szakértőkről, arról, hogy milyen programot képviselnek a magyarországi cigányok „érdekének képviselői”.
Ti tudtok, tudhattatok valamit? A magyarországi cigány társadalom semmit!

Utálatos dolognak tartom, hogy a romák nevében beszéltek állandóan. A romák várják el tőletek, hogy Kolompár Orbánhoz csatlakozzatok tíz évre?

Volt lehetőségetek négy évig együtt "dolgozni" a cigányok érdekében Kolompárral, volt időtök egyezségre jutni, cigány nemzeti megbékélést hirdetni, volt időtök felosztani egymás között a magyarországi cigányok javait, és volt időtök több mint 19 alkalommal, hogy leváltsátok Kolompár Orbánt. Nem változott semmi, nem történt semmi, és nem is fog történni semmi!

Miért állítod, hogy az MCF, a Roma Polgárjogi Mozgalom, a CSZOSZ, és más egymást gyűlölő szervezetek most egymásra találnak, a cigányok érdekeit fogják képviselni, a romákért fognak dolgozni?

Miért akarod megmagyarázni a cigány társadalomnak, hogy a hóembernek a kályha mellett a helye?

A cigányok nem hülyék, csak szegények!
Mindenki tudja, mit szeretnél, mit szeretnétek.

Hazugság, képmutatás, szemfényvesztés, és ami a legveszélyesebb, nem ritkán felmerül, a szervezett bűnszövetkezetben elkövetett gazdasági, politikai, kulturális visszaélés gyanúja.

A legsúlyosabb alkalmatlansági bizonyítvánnyal a kezetekben. Most már a TE kezedben is, hiába akartál (vagy csak eddig bírtad) másnak látszani. Elért a léggömb sorsa: kipukkadtál. Egy pukkal több ebben az országban már nem oszt nem szoroz. Amúgy sem túl jó itt néha a levegő. Inkább most derüljön ki, mint később, kik is az új „szövetségesek”. Így legalább már előre lehet megint mindent tudni rólatok.

Nem csináltok most sem mást, mint a cigányokra hivatkozva összetömörültök, és kirekesztitek, kivégzitek a cigány értelmiségieket, pellengérre állítjátok azokat az embereket, akik folyamatosan megszólalnak  Kolompár Orbán és az OCÖ vezetés működése, szellemisége, és diktátori módszerei miatt, akik elnyomás alatt is következetesek a  roma érdekek megfogalmazásában.

Rostás László jól ismeri Kolompár Orbánt. A legutóbbi C-TV adásban a következőt mondta:
„Kolompár Orbán nemcsak termetében hasonlít Hitlerre, hanem diktatórikus módszereivel is.”

Most ti vagytok a döntéshozók, a pályázat elbírálók, kuratóriumi tagok, országgyűlési képviselők, roma stratégiai főtanácsadók, pártelnökségi tagok, médiaguruk, roma messiások, élet-halál urai. Ellehetetlenítettek bárkit. Visszapörgetitek az időt.

Neked főnököd lesz a hat kisegítővel rendelkező Kolompár Orbán, mint a magyarországi cigány érdekképviselet első számú embere, és a mestered is behódol újra neki, bár állítólag a cigány értelmiséghez tartozik, nos ez alapján igen csak megvan a véleményem a Roma Polgárjogi Mozgalomról, és a folyamatosan megalkuvó, kiszolgáló lelkű, alattvaló cigány képviselőkről. Vagy ti is részesei lettetek annak, amiről Kertész Lóránt a C-PRESS-en közzétett nyílt levelében beszél. Itt olvashatod el „Az OCÖ süket dumája„ címmel.

De itt elolvashatod Farkas Antal OCÖ alelnök leveleit is, melyben sorozatosan és félreérthetetlenül kiáll a demokráciáért, a törvényességért, a szólásszabadság és a szabad véleménynyilvánítás jogáért, a magyarországi cigányokért, az OCÖ-vel szemben.

És ha még mindig nem fáradtál el az OCÖ képviselők által felvetett kritikus írások olvasása közben, akkor javaslom, hogy olvasd el Hága Mária OCÖ képviselő nyílt leveleit.

Ennyit szántam bevezetőnek. Most pedig válaszolok a leveledre, amit füledbe súgott mestered, Magyarország elsőszámú roma jogvédője, aki már bebizonyította, milyen fehér a foga, hogyha hatalomba kerül.

Horváth Aladár, akit a Roma Parlament javasolt nagyon súlyos csaták és viták árán az MSZP-vel szemben, Kolompár Orbánnal szemben, Kövesi Vilmossal szemben OCÖ elnöknek. Aki az OCÖ választásának estéjén nyíltságot, átláthatóságot, demokráciát ígért. Igaz, 2003. április 8-án este a Kossuth Klubból kilépve már, mint OCÖ elnök azt mondta, hogy „romaparlamentarista” vagyok, ezért velem sem, a Roma Parlamenttel sem áll szóba. Itt jegyzem meg, két hónap telt el az országos cigány önkormányzati választások óta.

Aki változást ígért a magyarországi cigányoknak, most azt mondja volt miniszterelnöki tanácsadóként, hogy nincs cigányügy, szegényügy van, azt kell kezelni, törvénnyel és programmal.

Szegény Aladár csak akkor szembesül azzal, hogy cigány, mikor a Roma Polgárjogi Alapítvány közel háromszázmillió forintot kap roma polgárjogi harcosok képzésére a kormánnyal szemben.

Szegény Aladár csak akkor látja be, hogy van cigányügy, mikor a cigányok bemennek hozzá, és ügyvédi segítséget kérnek, hisz a cigányságuk miatt nem engedik be szórakozóhelyekre, nem veszik fel dolgozni, vagy egyszerűen kisemmizik az önkormányzati bérlakásából.

Szegény Aladár még mindig nem érti meg, hogy a cigányokat nem csak a szegénység sújtja, hanem a diszkrimináció, az előítéletesség, a rasszizmus, a kirekesztettség, ezért láthatóvá kell tenni a magyarországi cigányproblémákat, és külön kell kezelni a költségvetésben a cigány felzárkóztatási programot!

Szegény Aladár csak akkor emeli fel szavát, ha Bíró András beválaszolgat neki az ÉS-en keresztül. Akkor hirtelen cigánynak érzi magát, cigányként szerepelhet. Neki jó szerep ez, de amit ő szán a cigányoknak, az már egy cseppet sem az. Azt már ismerjük a náci és kommunista rendszerek óta, sőt korábbról is. Ha a minisztérium küszöbét átlépi, ismét magyar állampolgár, aki általában jogokért küzd, de nem a cigányokért.

Szegény Aladár akkor érzi magát ismét cigánynak, ha övé lehet az OCÖ elnöki széke, és ismételten kiépítheti jól fizetett klientúráját, tanácsadói körét. Egyik kutya másik eb. Már nincs különbség Horvát és Kolompár között, csak ugyan abba a székbe kellett ültetni őket, hogy ez kiderüljön.


Kedves feltörekvő vidéki vállalkozó barátom!

Ne beszélj nekem a polgárjogi mozgalomról, amikor éppen feladsz mindent, hiszen kezet fogsz azokkal, akik előtte szembeköptek, lenyomtak, megaláztak, megtapostak. Ezt úgy hívják, hogy Magyarországi Cigányok Fóruma – Kolompár Orbán. Most ennek nyújtod a kezedet gerinctelen módon. Könnyebb a hatalomban maradni, mint megküzdeni, megharcolni azért, hogy változtass a meglévő állapotokon.

Autodidakta módon (tudatlanul) lettél OCÖ képviselő, és máris azt gondolod, hogy oszthatod az észt a cigány értelmiség felé, mikor még a nevedet sem hallottuk, teljesítményedet nem láttuk az OCÖ munkájában. Csórikám. Olyan jó vagy, hogy könnyen Kolompár örökébe léphetsz. (mint bármelyik OCÖ-s tag). Egy lettél velük.

Lehet, hogy én, Csík Tamás, a Fővárosi Cigány Önkormányzat képviselője, az Integrációs Roma Szövetség elnöke, a C-PRESS Hírügynökség főszerkesztője, és mint egyszerű cigány ember, másoknál egyszerűbben fogalmazok. De legalább fogalmazok, tájékoztatok, nyilvánosságot, párbeszédet teremtek a cigány ügyben úgy, ahogyan előttem még senki. Hogy van, akivel egyetértek? Hát persze! Ez nem bűn, ezt nem kifogásolhatod, inkább érvelj, és ne hazudj! Ha nem tudsz semmit, inkább maradj csendben! Ha nincs tartásod, adott szavad, becsületed a politikában, nincs helyed a cigány ügyben. Maradj vállalkozó! Igaz, az OCÖ-ben is az maradsz!

Magam részéről továbbra sem kötnék soha semmilyen érdekből és haszonból Kolompárral együttműködési megállapodást. Különösen nem tenném ezt akkor, ha előtte nagy nyilvánosság előtt egy televíziós riportban jelentettem be, hogy mindenki számításba jöhet a koalíciós tárgyalásoknál, kivétel Kolompár Orbán és szervezete. Remélem, ismerős a mondat, hiszen Te mondtad nagy nyilvánosság előtt, televíziós riportban nem is olyan rég. Igaz, azt is Te mondtad, szintén nem olyan rég, hogy Kolompár Orbánnal kötsz szerződést.

Felteszem a kérdést, melyik arcod igaz?
Melyik arca igaz a Roma Polgárjogi Mozgalomnak?
Melyik cigány politika igaz, ha hetente - havonta - félévente - évente meg tudjátok változtatni?
Mire számítson a magyarországi cigány társadalom, ha ma ezt ígéred, holnap meg azt csinálod? Semmi jóra!

Nem illik bort inni, és vizet prédikálni, és nem szabad amnéziába esni egyetlen egy autodidakta módon lett OCÖ képviselőnek sem.

Köszönöm a lehetőséget, hogy ilyen hosszan és kimerítően újraértelmeztethetem Veled a cigánypolitikát, és annak visszásságait.

Valóban a Magyar Szocialista Párt tagja voltam 14 évig. Soha nem titkoltam, vállaltam és vállalom, tehát nem egy perces rálátásom van az MSZP cigánypolitikájára, programjaira. 2004. november 3-án az MSZP Országos Cigánytagozata újraválasztott elnöknek. Három hónap múlva beadtam lemondásomat, és kilépési nyilatkozatomat az MSZP-ből Hiller István pártelnök úrnak.

Pozícióban lévő cigány emberként hagytam el a legnagyobb kormányzó pártot azért, mert nem tudtam azonosulni azzal a pökhendi hatalmi arroganciával, amit az MSZP országos vezetése képviselt a cigányokkal szemben. Bátran és felemelt fejjel hagytam el azt, amivel és akikkel nem tudtam azonosulni. Ezt eddig soha senki más nem tette meg pozícióban lévő cigány emberként egyetlen hatalomban lévő pártnál sem.

A kilépés engem szabaddá, megvehetetlenné és még elkötelezettebbé tett. Szeretném, ha ezt az érzést egyszer valamikor Te is megéreznéd, és önálló stílusoddal, gondolatoddal, kiállásoddal új értéket hoznál létre azokkal, akikkel ugyanígy gondolod, akikkel szellemi közösséget tudsz vállalni a magyarországi cigányok érdekében.

De amint látom tíz évig biztos nem fogod tudni, sőt nem is akarod, mert a zsarolhatóság, a hatalomvágy, a pozícióhajhászás, a pénzügyi lehetőségek korlátlan tárát választottad és biztosítottad be magadnak, mikor Kolompár Orbánnal szövetséget kötöttél.

Soha nem volt titok, hogy az MSZP-nek a cigánytagozatból csak és kizárólag én készítettem, adtam folyamatosan cigányprogramot, javaslatokat, és súlyos kritikát is, amikor minden hónap utolsó keddjén a tagozatvezetői üléseken Szili Katalinnal, később Szekeres Imrével megvívtam egy órás csatámat a cigányok érdekében.

A párttal kapcsolatos döntésemet végképp megerősítette az, mikor Kállai Katalint a semmiből maguk mellé rendelték, - mert tudták, hogy az elnökségi üléseken nem emeli fel a szavát. Nem is vitt be soha cigányokra vonatkozó programot, soha nem csapott az asztalra a cigányok érdekében, hogy most már elég, - mert elvesztette volna jól fizetett, kényelmes, a magyaroktól kapott státuszát, és bérezését.

Ha ezt bűnként rovod fel számomra, vállalom.
Eljöttem, egy olyan pártból, amelyik csak húzza az időt, ígérget, és eléggé hülye cigányokkal veszi körbe magát, ahhoz, hogy elvitesse velük, azaz a cigányokkal a balhét. Kiugrottam egy olyan pártból, ahol nem a cigányok javasolják és választják meg EP képviselőjüket, országos elnökségi tagjukat, országgyűlési képviselőjüket, és a roma politikai államtitkárt, ahol a cigányoknak coki és kuss van. Csak kiszolgáló kápók kellenek a pártnak.

Az Isten áldja meg Gyurcsány Ferencet, aki ki merte mondani, hogy „hazudtunk reggel, hazudtunk délben, hazudtunk este, hazudtunk folyamatosan”.
És ez teljesen igaz, az OCÖ-s képviselők cigány politikájára is.
1.   
Ugyanezt csinálta Teleki László, az MSZP roma ügyekért felelős politikai államtitkára, mikor azt mondta 2002-ben, hogy a ciklus végére a cigány telepek ötven százalékát felszámolják.
 

2.   
Akkor is hazudott, mikor elmondta a sajtó előtt, hogy a cigánytelepek felszámolására 15,5 milliárd forint lesz Világbanki és kormányzati garanciával. Sajna csak 620 millió forint jutott 9 település modell-programjára, meghívásos alapon.
 

3.   
Hazudott akkor is, mikor azt mondta, hogy 2005-2015 között a Roma Évtized Program hatását a cigány társadalom érezni fogja. A mai napig nem tudjuk, hogy mennyi pénz van elkülönítve, hol indult program, kik alkották azt meg, mennyi pénzért, és kinek az érdekében! És kin is kérhető számon!
 


Teleki László nemcsak hazudott, hanem részese volt a klientúra kiépítésének. A Macika lett a pénz elosztó központ, barátai, testvérei, politikai társszervezeteinek. Itt ezt is elolvashatod - ezt is megírtam!

Kállai Katalin is nyilatkozza ország-világ előtt, hogy megnyílt a roma kortárs galéria. Mi tegyük hozzá, mert ő elhallgatja, hogy 120 m2-en, használhatatlan, romos állapotban. Magyarország első roma kortárs galériája egy romhalmaz. Ezt kaptuk az MSZP-től. A cigány elnökségi tag adta át nekünk, és nyomta le a torkunkon.

Kállai Katalin is hazudott, mikor 300 munkanélküli zenész foglalkoztatásáról beszélt, és ezt úgy aposztrofálta, hogy ez a világrengető kormányzati cigányprogram, miközben nem szól másról, mint, hogy a cigányok közmunkaként vehetik fel fizetésüket az önkormányzattól, megalázó módon. Közben még harmincezer cigányzenész van munka nélkül, nekik még ez sincs, program sem, pénz sem. Kállai Katalin akkor is hazudik, mikor az európai roma tévét úgy harangozza be, hogy 2007-re működőképesen önálló lesz, de azt, hogy miből, hogyan, azt senki, soha, semmilyen formában nem tudhatja meg.

Te továbbra is tagja lettél volna az MSZP-nek, vállaltad volna szemrebbenés nélkül az Országos Cigánytagozat elnökségét? Már értem miért nem változik az MSZP.

Maximum pucolni és fényesíteni lehet az MSZP kirakatot. Én erre nem voltam és nem vagyok alkalmas. Ezt bátran, őszintén vállalom.


Kedves vállalkozó barátom, autodidakta OCÖ képviselő!

Az autodidakta itt most azt jelenti, hogy magadat képezted ki a jelenlegi állapot szerint a megalkuvásra, a haszonszerzésre és a haszontalanságra.

Most még dönthetsz és itt meghallgathatod a többi cigány politikus véleményét is.

Az elmúlt négy éves OCÖ múltadat talán még feledtetheted, bár a négy éves Kolompár ámokfutás felelősségét vállalnod kell, persze majd meséled a kocsmában, a cigánybálban, és az RPA-RPM mozgalomban a hősies harcodat a gonosszal, akivel
AZTÁN TESTVÉRI SZÖVETSÉGRE LÉPTÉL, NANÁ, HOGY CSAK IS A CIGÁNYOKÉRT!


Tesó!

Javaslom, hogy az OCÖ székház helyett többet látogasd a Szabó Ervin Könyvtár olvasótermeit, böngéssz több napilapot, havi cigány újságot, az Amaro Dromot, néha keresd fel a Hyde Parknak nevezett weboldalt, sűrűbben nézd a C-TV adásokat, és talán lesz fogalmad egy új modern cigánypolitikáról és gondolkodásról.

(Ugyanoda kétszer az OCÖ-sök sem léphetnek (tudod: a folyó és az idő…), bár igen csak kapálóznak, mert szeretnének. Most Te is megpróbálsz dacolni az idővel, visszafogni, lelassítani, kell még neked négy vagy tíz év, pedig AZ IDő már el is hagyott).

Lehet, hogy ezeket az intézményeket és sajtóorgánumokat még kevesebben látogatják a hozzád hasonlóak, mint egy másodosztályú labdarúgó mérkőzést, de egy biztos, itt nincsenek vesztesek, csak győztesek, bármilyen kevesen is vannak.

Készítem azt a követ,- persze még jelképesen is csak egy kavicsot, kavicsocskát, amelyet kértél, mármint, hogy az vesse rád először, aki következetes.

Vagyunk egy páran, lehet, hogy formás kis piramis lesz fölötted, (vagy inkább melletted, mindig a környékeden ahol jársz) de ettől nem leszel fáraó, csak piti OCÖ-s vállalkozó maradsz. A kavicsos!

Te kérted. Mi teljesítjük!


Misi!

Ha segíteni akarsz a romáknak - rövid és hosszútávon - maradj, vagy inkább végre legyél következetes, azaz férfias. Van benne jövő, tartás, és ez nem olyan, mint az eltartás!

Én bízom benne(d), hogy jól érted, hogy mit és miért írtam (nem csak) neked és érted.


Nem Júdás üdvözlettel:


Csík Tamás
Főszerkesztő


Kapcsolódó videó és audió anyagok:

C-TV - 22. adás - Videó
2006. december 08.

Rádió C - Visszapillantó - Audió
2006. december 07.

Rádió C - Dominó - Audió
2006. december 07.


Kapcsolódó anyagok:

Amnéziából gyógyultan? - Visszatekintő...
Roma párt a parlamentben? – Különúton
C-PRESS - 168 óra - 2007. január 20.

Mi az első: az anyag(i) vagy az eszme?
C-PRESS - Farkas Antal - 2007. január 20.

Itt az elnök, hol az elnök
Cigány szervezkedések választások előtt
C-PRESS - HVG - 2007. január 19.

HírTV - Híradó 21
OCÖ rendezvény - szakértelem és politika?
C-PRESS - HírTV - 2007. január 10.

Kolompár Orbán besöpörné a szabolcsi cigányság szavazatait?
Feszültségek a romák választási kampányában
C-PRESS - MNO - 2007. január 09.

Nyomozás az OCÖ-ben: a tettes egyelőre ismeretlen
C-PRESS - MNO - 2007. január 04.

A cigányság jövőjét ne éljük fel!
C-PRESS - Farkas Antal - 2006. december 21.

C-PRESS Mindentudás Egyeteme
Csík Tamás válasza Dancs Mihálynak -
Erkölcs a cigány közéletben
Csík Tamás - 2006. december 18.

Dancs Mihály: Válasz az indulatos elemzésekre
Dancs Mihály - 2006. december 14.

Fővárosi Főügyészség határozata
2006. december 05.

Már megint Újabb korrupciós botrány az OCÖ-ben?!
Hága Mária OCÖ képviselő és Farkas Antal OCÖ alelnök
nyíltlevele - Kolompár Orbán elnöknek
Hága Mária, Farkas Antal - 2006. szeptember 07.

Közjáték
Hága Mária, OCÖ képviselő - 2006. július 17.

Zsigó Jenő: Tűnés! 0,08
Amaro Drom - 2006. április

Cenzúrázott médiák?
Farkas Antal, OCÖ alelnök - 2006. március 29.

A hinta és a valóság
Hága Mária, OCÖ képviselő - 2006. március 27.

Törvénysértő az OCÖ jelenlegi működése?
KÉRDőJELEK AZ SZMSZ KÖRÜL
Farkas Antal - 2006. március 13.

Mennyibe kerül az adófizetőknek, romáknak
az OCÖ süket dumája?
Kertész Lóránt - 2006. március 13.

Ködösítések, füstjelek, lángnyelvek -
Hová tűnnek a tíz- és százmilliók?
2006. március 01. (Farkas Antal, OCÖ-alelnök)

Dancs Mihály véleménye az Országos Cigány Önkormányzatról
az OCIMK árveréséről.
2006. február 19. (Dancs Mihály)

Kertész Lóránt: A Senki Földjén -
Egy OCÖ-s képviselő szabálytalan naplója
2006. február 13. (Kertész Lóránt)

Ismét nagy kaszálás a Macika Kuratóriumában?!
Állami korrupció felsőfokon - cigánymunka "segítséggel"
2005. november 14. (Csík Tamás)

 

C-PRESS 

 

 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Fél év Indiában egyedül, három gyerekkel és az autizmussal
  Karmaváltás - elkészült Lohonyai Dóra könyve az út során gyűjtött tapasztalatairól, élményeiről. Interjú a szerzővel.
  image
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2019.október 17-től 23-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2019-10-17
  Ma lassabban készülünk el, reggel jelentős késéssel indulhatunk. A munkánkkal is nehezebben haladunk, bár amit kiadunk a kezünkből, szinte tökéletes. Ma foglalkozhatunk precizitást igénylő feladatokkal is. Fontos, hogy ma minél több zöldséget fogyasszunk. Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük túl a zöldféléket, hiszen akkor nem tudják megtartani értékes tápanyagtartalmukat. Inkább csak pároljuk meg a zöldségféléket, de ezt is csak minimális mértékben.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2019.október 16-tól 22-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2019-10-16
  Ma lassúak leszünk, mindenhez több időre lesz szükségünk. Keljünk fel reggel korábban, így több idő lesz a készülődésre. Adjuk meg a módját a reggelinek is, ma tápláló ételekre lesz szükségünk. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek