Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Újságírók és képviselők ellen tervez akciót a szélsőséges csoport
2006-12-17 23:00
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
ImageBaloldali képviselők és véleményformáló újságírók elleni erőszakra buzdít honlapján a szélsőjobboldali Lelkiismeret 88 nevű szervezet. Az őszi zavargásokban is szerepet játszó szervezet a Nemzeti Ellenállási Mozgalom Kiáltványa című írásban név szerint közli azokat a közszereplőket, akiket el kell tüntetni a közéletből, mint a "magyar nép ellenségeit." Képviselők és újságírók elleni erőszakra buzdítja szimpatizánsait a szélsőjobb.

 

 

 

 

 

A Lelkiismeret 88 nevű szervezet honlapján közzétett Nemzeti Ellenállási Mozgalom kiáltványa című dokumentum részeként úgynevezett Piros Könyvben sorolják azokat az újságírókat és parlamenti képviselőket, akiket száműzni kell a közéletből és a médiából, mert - mint írják - különben nem történhet meg a rendszerváltás Magyarországon. A kiáltvány december 19-e után kilátásba helyez egy "B akció"-t, amelynek a magyar nép ellenségeiként emlegetett közszereplők lesznek célszemélyei. Eszerint, "ha az újságírók nem lépnek le a nyilvánosság porondjáról, a képviselők nem mondanak le képviselői mandátumukról (...) élve a gyülekezési jogunkkal 50-100 fős csoportokkal, előre bejelentetten házaik, lakásaik elé minden nap tüntetést szervezünk.

"Ha ez sem elég oszlatni fogunk klasszikus módszerrel. (...) mikor megy hazafelé a képviselő. Leköpéssel, rugdosással, gumibottal, viperával, könnygáz spray-vel, gumi lövedékkel, egy szem nem számít. 8-10 ember elég.(...) - folytatódik a felhívás, amely a neves médiaszemélyiségekről úgy szól: "ők azok, akik a rendszerváltást elvették, írásaikkal két részre szakították az országot, szították a gyűlöletet magyar és magyar közt."

A rendszerváltás "elszabotálói" között szocialista és szabad demokrata képviselőket is sorolnak, ők ugyanarra "számíthatnak", mint az újságírók. A kiáltvány elején arra kérik a szimpatizánsokat, hogy a szöveget ismertessék családjuk, ismerőseik munkatársaik körében, terjesszék fénymásolással. Az Ellenállási Mozgalom vidéki csoportjai pedig tartsanak előadásokat a szövegről.

Kolláth György alkotmányjogász jogilag több szempontból is aggályosnak tartja a portálon közzétett kiáltványt. Attól ugyanis, hogy az internetre szabadon lehet szöveget feltenni, az még nem jelenti azt, hogy nem ütközik törvénybe, ami ott olvasható. A Nemzeti Nyomozó Iroda sajtóreferense, Horváczy Emese annyit közölt lapunkkal, hogy megvizsgálják a honlapot.

A Lelkiismeret 88 nevű, szélsőjobboldali szervezet legutóbb azzal váltott ki felháborodást a közvéleményből, hogy képviseltették magukat a holokauszt tagadók teheráni konferenciáján, ahol a Ku Klux Klán vezéralakja, David Duke is részt vett. A csoport nem egyszer szervezett Izrael elleni tüntetetést. A Kocsis Imre vezette szervezet 2002-ben hídfoglalással próbálta megbénítani a fővárost.

 

Népszava Online

 

 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Fél év Indiában egyedül, három gyerekkel és az autizmussal
  Karmaváltás - elkészült Lohonyai Dóra könyve az út során gyűjtött tapasztalatairól, élményeiről. Interjú a szerzővel.
  image
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2019.október 17-től 23-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2019-10-17
  Ma lassabban készülünk el, reggel jelentős késéssel indulhatunk. A munkánkkal is nehezebben haladunk, bár amit kiadunk a kezünkből, szinte tökéletes. Ma foglalkozhatunk precizitást igénylő feladatokkal is. Fontos, hogy ma minél több zöldséget fogyasszunk. Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük túl a zöldféléket, hiszen akkor nem tudják megtartani értékes tápanyagtartalmukat. Inkább csak pároljuk meg a zöldségféléket, de ezt is csak minimális mértékben.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2019.október 16-tól 22-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2019-10-16
  Ma lassúak leszünk, mindenhez több időre lesz szükségünk. Keljünk fel reggel korábban, így több idő lesz a készülődésre. Adjuk meg a módját a reggelinek is, ma tápláló ételekre lesz szükségünk. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek