Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Vizi E. Szilveszter: Üdvözlet a C-PRESS Hírügynökség 1 éves évfordulója alkalmából
2006-12-12 14:42
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
ImageEgy nemzet akkor sikeres és korrekt, ha elismeri a nemzettestéhez tartozó nemzeti, etnikai kisebbség kulturális, nyelvi identitását, annak fontosságát, ha elősegíti információs kiterjesztését, önrendelkezését, gazdasági, politikai felemelkedését, integrációs törekvését, kitörési vágyát, és azt erkölcsileg, anyagilag partnerségben támogatja.

 

Mit ér a fióknak írt elméleti tudomány, a bezárt információ, ha az emberekhez nem jut el, és ha azt nem hasznosítjuk, nem alkalmazzuk nemzetünk javára saját életünk jobbá téttele érdekében?

Nagyra becsülöm azokat a fiatal roma tehetségeket, akik tanulási vágyukkal egy másfajta cigányképet szeretnének bemutatni a többségi társadalom felé. Ilyen Orsós Zsuzsanna fiatal biológus is, aki a Magyar Tudományos Akadémia által tavaly alapított Roma Ösztöndíjat kapta. Az ösztöndíj célja cigány származású fiatalok támogatása tudományos fokozatuk megszerzésének céljából doktori és mester képzésük időtartama alatt.

A szellemi tőke és a mecenatúra – kéz a kézben kell, hogy járjon, az egyik nem működik, és nem létezik a másik nélkül!

Mindkettő egyforma érték a múltnak, a jelennek, és a jövőnek!

Az értékek közé sorolom a C-PRESS Hírügynökséget is a média területén.

A XXI. század hajnalán elengedhetetlen a számítógép megismerése, használata az oktatás, a munka, a szórakozás területén és a gyors, kényelmes, modern információs tudás megszerzése, továbbítása.

Születésnek voltam és vagyok tanúja, mert láttam azt a roma civil kezdeményezést, szándékot, és lassan de biztosan felnövekvő új kommunikációs nyelvezetet, amit a C-PRESS Hírügynökség szellemisége képvisel a roma és nem roma társadalom felé. Olvasói táborát nagykorúként kezeli, lehetőséget ad a hírek, események, fotók, videók továbbgondolására, és annak sajátos értelmezésére. Néha a kevesebb több, mindenekelőtt a hitelesség és a pártatlanság a legfontosabb.

A roma média területén úttörő szerepet vállal és jár be az elektronikus sajtóban való egyenrangú és – jogú megjelenésével, értékével, mint Magyarország első roma hírügynöksége. Lesz szerencsém együtt közös külön lapszámot kiadni az Amaro Drom roma havi lappal, és ez év június 1-én a Magyar Tudományos Akadémia épületében sikerült tető alá hozni a „Töviről hegyire” című rendezvényt, ahol valóban töviről hegyire a roma értelmiséggel, a tudomány jeles képviselőivel, közéleti szereplőkkel átbeszéltük a magyarországi cigányok helyzetét, lehetőségeit.

A C-PRESS Hírügynökségben látom a lehetőséget, hisz hídként integráló szerepet tölt be a roma és a többségi társadalom között, különösen az értelmiség körében.

Szerkesztőségükben jól látható a dinamikus fiatalság, és a tapasztalat együttműködése.

Nincs más út, mint az együttgondolkodás, cselekvés és saját önazonosságunk tudatának vállalása itthon Európában és a világban.

A C-PRESS Hírügynökségnek további sikeres munkát, támogatókat kívánok.

Sok Boldog Születésnapot C-PRESS!


Vizi E. Szilveszter
Magyar Tudományos Akadémia
elnöke


Budapest, 2006. december 12

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti munkahoroszkóp 2018.augusztus 20-tól 26-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2018-08-20
  Ma szeretnénk kapcsolatainkkal foglalkozni, eleve sokkal nyitottabb, kíváncsibb hangulatban vagyunk. Nem is szívesen végezzük az aprólékos feladatokat, inkább pletyizéssel töltjük az időt. Ma érzékenyebb lesz a csípőnk, valamint a combjaink. Élvezetes a forró kádfürdő, de mégis jobban tesszük, ha ma tartózkodunk ettől az élvezettől. A forró víz nem tesz jót a vénás keringésünknek. Ha sportolunk, akkor még fontosabb a bemelegítés!
 • Heti wellness horoszkóp 2018.augusztus 19-től 25-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2018-08-19
  Ma szívesen találkozunk barátainkkal, de örömmel kötünk új ismeretségeket is. Barátságosak vagyunk, vidámságunk mások számára is vonzó lehet. Kedvünket leljük a szerelmi kalandokban is. Ma fogyasszunk több gyümölcsöt, hiszen rendkívül jót tesz szervezetünknek! Akik hajlamosak a savasodásra, bánjanak kicsit óvatosabban a gyümölccsel, éppen a savtartalma miatt. Jó ötlet, ha egyúttal néhány darab kekszet is elropogtatunk.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2018.augusztus 18-tól 24-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek