Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Zsigó Jenő: VÉSZFÉK
2006-12-10 23:00
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
ImageÉszrevették már, hogy az esélyegyenlőség területéről milyen hamar tűnnek el a kormányzati igehirdetők? Lévai Katalin alig melegedett meg a miniszteri székben. Európai Uniós parlamenti képviselő lett rögtön az után, hogy kivitte az OCÖ-t a pápához, rossz nyelvek szerint oly mértékű bűnök elkövetése miatt, amelyek feloldozásához már magára a pápára volt szükség.

 

 

Ezt a szerepet Farkas Flórián esetében még Göncz Árpád köztársasági elnök töltötte be, amikor eljárási kegyelemben részesítette az azóta is sokak által „kegyelmes úr”-nak nevezett Lungo Drom vezért. Lévai együtt ment képviselőnek Európába a cigány ügy korábbi MSZP-s mindenhatóival, Tabajdi Csabával és Kósáné Kovács Magdával, akik persze még előtte lerendezték négy évre a hazai cigányokat, pl. Teleki László kineveztetésével.

Mintha behúztak volna ismét egy vészféket.

Nem is termett fű a cigányoknak. A triumvirátus tagjai – Farkas Flórián, mint Fidesz, Teleki László, mint MSZP-s képviselő, politikai államtitkár, és a szocialista szövetségesként hatalomra jutó Kolompár, a korábbi években a Lungo Drom istálló neveltjei - mind főszereplői az OCÖ ZACC című nemzeti tragikomédiának, paródiának, akik bőszen és primitíven, az önfeladást és a szolgai kiszolgálást velejükben is mélyen átélve játszották szerepüket.

Érdekes, a cigány ügyből nem tűnnek el a mindenhatók, az OCÖ politikus-kövületek. Miért nem küldték, vitték, toloncolták már ki Farkas Flóriánt, Teleki Lászlót, Kolompár Orbánt, Balogh Józsefet, ifj. Bogdán Jánost, Kertész Lórántot, Dancs Mihályt és az állandóan újra és újra összefogó Osztojkán Bélát, Choli Daróczi Józsefet, az Európai Unió parlamentjébe némi pozitív diszkriminációval, figyelembe véve esetenként a kisebb-nagyobb iskolázottsági hátrányokat. De minek az Brüsszelbe, ha itthon is királyok annyi ésszel amennyi van.

Brüsszelt, Strassbourgot is hamar meghódítanák. Néhány héten belül aláírnának együttműködési és választási megállapodásokat Barossoval, Prodival, Berlusconival, Markóval és Popescuval, Slotával, Meciarral is. Nem hagynák ki Ciccolinát sem, egyenesen fővédnöke lehetne és logója is egyben a vállalkozásnak a híresség sokat ígérő szája.

Ifj. Bogdán János jut hirtelen eszembe, aki azt ígérte a cigányságnak - kiváltva ezzel a végtelen boldogság és felszabadulás eufórikus örömérzetét -, hogy ha az MCF Roma Összefogás Párt sikertelen lesz a parlamenti választáson 2006-ban, akkor minden érintett felelős roma politikus levonja a konzekvenciát és elmegy a politikából vissza a rendes hétköznapi és becsületes civil munkájához, amiről azt érzékeltette, hogy az mindenkinek van (sicc). Erre a romák rögtön megbuktatták a pártot, és várták a szövetségbe tömörültek tömeges visszavonulását a cigány közéletből.

Miért zavar engem, hogy ez az ember hazudott? Hogy senki semmilyen következtetést nem vont le a választási eredmény – a híres 0.08 % - megalázó kudarcából, abból a tényből, hogy a cigányok elküldték őket melegebb éghajlatba.

Ezek a gyík farkát játsszák, újból és újból kinőnek.

Most éppen a végső megoldással fenyegetik a cigányságot. Mert most újból és persze még jobban és szilárdabban fognak össze a 2007. márciusi OCÖ választás megnyerésére, mint tették eddig bármikor az elmúlt évtizedben. A sorsunk meg van pecsételve. Mint már annyiszor a magyar történelemben, nem a jók fogtak össze. Azokat ezek már rég letaposták. Meg kell nézni, hogy kik fognak össze. Mit írnak ezek az emberek Kolompárról, az OCÖ-ről például a www.c-press.hu honlapon Hága Mária, Kertész Lóránt, Farkas Antal, Dancs Mihály, és megértjük, hogy becsület, erkölcs, morál, elvek, önbecsülés nélkül milyen nagymértékben szolgálja ki az OCÖ a romák megvethetőségéről (is) kialakult társadalmi ítéletet, ha politikáról van szó. Ezek sem különbek, mondják.

Mit tehetünk?

Az önmagára adó roma civil társadalomnak el kell határolnia magát a Lungo Drom és az MCF által uralt OCÖ megválasztásától. Fel kell építeni újból a kormányzati és pártpolitikai manipulációtól mentes roma civil mozgalmat, morális alapokon újraértelmezve a szolidaritást, az együttműködés erkölcsösségét és az elkötelezettség értékközpontúságát.

A több mint ötezer, az OCÖ megválasztására jogosult cigány kisebbségi önkormányzati képviselőnek pedig azt tudom ajánlani, ne kössön alkut a lelkiismeretével, hazug, demagóg diktátorokkal. Tegye igazán mérlegre, hogy ki az, akivel tárgyal, aki a szavazatát, azaz a személyes felhatalmazását kéri ahhoz, hogy akár Farkas Flórián, akár Kolompár továbbra is a cigányság első számú képviselője legyen a nyilvánosság, a kormány, a nemzetközi politika szinterein.

A visszarendeződés már vagy még nem állítható meg, de aki még teheti, a szakadék felé mozgó lejtmenetben behúzhatja a maga vészfékjét. Az a vészfék távolította a cigányságot a többségtől, ez a vészfék pedig megállítani igyekszik a romák további távolodtatását.

Vissza az alapokhoz. Térjünk vissza a népképviselet hitelességéhez. A hazug és korrupt OCÖ képviselők és vezetők szakmai erkölcsi hiteltelenségének kimondásához.  Ne szavazzon senki olyan cigány vezetőre, akiben nem bízik, nem bízhat, mert már elárulta százszor.

Ifj. Bogdán János és társai képtelenek maguktól levonni az MCF-féle bukás konzekvenciáit. Képtelenek betartani ígéretüket, ezért segíteni kell nekik. Ötezer elektor állhat ki amellett, hogy tartsák be a szavukat. Fő a becsület, az ígéret szép szó, ha betartják úgy jó. Húzzanak el végre a cigány közéletből.

Legalább ezt az egy ígéretüket tartassuk be velük.

Ha sikerül, hamarabb kezdődhet el a roma társadalom demokratizálódása.Zsigó Jenő
Amaro Drom decemberi lapszám előzetes - www.amarodrom.huFriss hír:

2006. december 07-én tíz évre szóló választási együttműködési szerződést kötöttek szervezetek és személyek: Kolompár Orbán, Teleki László, Dancs Mihály, Kertész Lóránt, ifj. Bogdán János, az MCF, a CSZOSZ, az RPA-RPM, és mások.


Kapcsolódási anyagok:

C-TV - 22. adás
2006. december 08.

Rádió C - Visszapillantó
2006. december 07.

Rádió C - Dominó
2006. december 07.

 

Amaro Drom 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Fél év Indiában egyedül, három gyerekkel és az autizmussal
  Karmaváltás - elkészült Lohonyai Dóra könyve az út során gyűjtött tapasztalatairól, élményeiről. Interjú a szerzővel.
  image
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2019.október 17-től 23-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2019-10-17
  Ma lassabban készülünk el, reggel jelentős késéssel indulhatunk. A munkánkkal is nehezebben haladunk, bár amit kiadunk a kezünkből, szinte tökéletes. Ma foglalkozhatunk precizitást igénylő feladatokkal is. Fontos, hogy ma minél több zöldséget fogyasszunk. Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük túl a zöldféléket, hiszen akkor nem tudják megtartani értékes tápanyagtartalmukat. Inkább csak pároljuk meg a zöldségféléket, de ezt is csak minimális mértékben.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2019.október 16-tól 22-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2019-10-16
  Ma lassúak leszünk, mindenhez több időre lesz szükségünk. Keljünk fel reggel korábban, így több idő lesz a készülődésre. Adjuk meg a módját a reggelinek is, ma tápláló ételekre lesz szükségünk. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek