Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Bemutatkozik - a Roma Rendőrök Országos Egyesülete
2006-12-06 23:00
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
ImageTisztelt Főszerkesztő Úr!
Tisztelt szerkesztőség!

Hivatkozva a Villás Lajos úr (a Roma Rendőrök Országos Egyesületének főtanácsosa) által 2006. december 04-én kialakított kapcsolatra, egyesületünket a következőképpen kívánom bemutatni Önöknek. A Roma Rendőrök Országos Egyesülete 2005. októberében alakult meg.

 

 

Az első időkben elég hányatott sorsú, önkormányzatiságáért mindig kiálló egyesületként kellett küzdenünk. Ebben az előítéletes világban romának lenni a rendőrök között, rendőrnek lenni a romák előtt alaphelyzetben is konfliktusforrás lehet. E kettős jelleget hordozva, többen úgy gondoltuk, hogy éppen ideje, egy olyan kapcsolódási pontot létesíteni, mely nem a hivatalról szól, vagy nem a cigánytelepek nyomorának szemszögéből közelít.

Az átütő siker elmaradt. Nagy az érdektelenség, nehéz felvállalni önmagunkat itt is és a másik oldalon is. Egyeseknek ehhez idő kell!

De mielőtt bárki azt gondolná, hogy az előítéletesség csak a rendőrök részéről valósulhat meg, személyes példából adódóan utalok arra is, hogy roma gyermekeket a szüleik csak azért nem engedtek volna el táborozni ebben az évben, mert velük egy roma rendőr is ment volna. Ez a rendőr én voltam, aki inkább itthon maradt az általa már beszervezett 10 hátrányos helyzetű gyermekkel, csak azért, hogy ötven másik elmehessen a táborba és élményekkel térjen haza. A szülők még csak kíváncsiak sem voltak rám vagy az egyesületünkre.

Elmondhatjuk, hogy egyesek kirakatpolitikáját nem vállaltuk fel, a roma lakosság, pedig kevéssé ismer minket.

Ha egy mondatban kellene megfogalmazni a célokat, akkor azt írnám le, hogy teremtsünk egy olyan semleges fórumot, ahol cigány- és nem cigány, rendőr- és nem rendőr találkozhat egymással. Ahol mindenki a diszkrimináció ellen, az esélyegyenlőség megteremtéséért tesz valamit. Az egyesület vállaljon fel mediátor szerepet és képviselje a különböző érdekeket, értékeket. Szabjon irányt és teremtsen egy könnyebb jövőt fiataljainak.
Ha valaki ennél részletesebben akarja a célokat megismerni, olvassa el alapszabályunkat, melyet csatoltam.

Ezeknek a céloknak az elérése érdekében elkezdtük az úgynevezett „Dzsumbuj” programunkat. Húsvét előtt meglátogattuk a gyermekeket egy közösségi házban, majd később újra elmentünk hozzájuk. Elvittük őket egy tűzoltó laktanyába is, és még volt sok más tervünk is, de forrásaink már nem.

Ifjúság- és egészségvédő családi napot tartottunk augusztus hónapban – közösen egy másik egyesülettel - Újpesten. Nem vallottunk szégyent. Cigány és nem cigány gyermek és szülő együtt sportolt, küzdött és szórakozott (teszem hozzá, minden probléma nélkül). Erről egy internetes újság számolt csak be (PR Herald).

Jelenleg az „Együtt a hátrányos helyzetű gyermekekért” projektünk megvalósításáért küzdünk. Ez a program meg fog valósulni!!

Ez a program meg fog valósulni, mert rettentően fontos számunkra. Kísérleti jelleggel Újpest és Angyalföld hátrányos helyzetű fiataljaiból alakítunk ki egy 30 fős csoportot. ők mérföldkövek lesznek az egyesület életében. Ha az éves program befejezése után pozitív változások tapasztalhatók az életükben, példaként állítjuk a projektet mindenki elé, aki nem hisz abban, hogy a mi fiataljaink is képesek példaértékű dolgokat alkotni. (A program alapvetéseit szintén csatoltam).

Mivel közel egy évig nem kerestük a médiával a kapcsolatot (meg volt rá az okunk), még ma is hisszük azt, hogy céljaink mind a romák, mind pedig a rendőrök körében pozitívan értékelhetők.
Kérjük az olvasókat, keressék meg egyesületünket e-mailben, keressék meg azokat a roma rendőröket, akik ma ilyen vagy olyan okok miatt, tartózkodnak attól, hogy köreinkbe kerüljenek, tájékoztassák őket arról, hogy létezünk.

Az Alapszabályunk lehetőséget teremt arra is, hogy nem rendőr tagjaink is legyenek. Várjuk azok jelentkezését, akiket részletesebben érdekelnek programjaink, céljaink. Várjuk azoknak a segítségét, akik jóval képzettebbek az egyesület-szervezésben, mint mi vagyunk, tudják milyen irányokba érdemes elindulni, ha a programokhoz forrást is akarunk szerezni. Várjuk azoknak a roma embereknek a jelentkezését, akik úgy gondolják, tehetnek valamit a roma-rendőr viszony jobbítása, a roma társadalom felemelkedése érdekében.

Villás Lajos főtanácsosunk (egyébiránt nyugalmazott rendőr őrnagy) álma egy olyan művészcsoport egyesületen belüli megszervezése, amelyik képvisel minket rendezvényeken, olyan emberekből álló gárda, akik az egyesület romaságát, művészetükben is ki tudják fejezni.
A művészek érdeklődését címünkre írt levében, vagy e-mailban várjuk.

Nemsokára megjelenik saját honlapunk. Elérhetőségünket közölni fogjuk.

Köszönjük a lehetőséget!

Budapest, 2006. december 6.


Dr. Horváth Ferenc
Elnök
Saját e-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

Roma Rendőrök Országos Egyesülete
cím: 1101 Budapest, Kerepesi út 47-49.
e-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges


Villás Lajos főtanácsos elérhető:
a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen.

 

RROE 

 

 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Fél év Indiában egyedül, három gyerekkel és az autizmussal
  Karmaváltás - elkészült Lohonyai Dóra könyve az út során gyűjtött tapasztalatairól, élményeiről. Interjú a szerzővel.
  image
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2019.október 17-től 23-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2019-10-17
  Ma lassabban készülünk el, reggel jelentős késéssel indulhatunk. A munkánkkal is nehezebben haladunk, bár amit kiadunk a kezünkből, szinte tökéletes. Ma foglalkozhatunk precizitást igénylő feladatokkal is. Fontos, hogy ma minél több zöldséget fogyasszunk. Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük túl a zöldféléket, hiszen akkor nem tudják megtartani értékes tápanyagtartalmukat. Inkább csak pároljuk meg a zöldségféléket, de ezt is csak minimális mértékben.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2019.október 16-tól 22-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2019-10-16
  Ma lassúak leszünk, mindenhez több időre lesz szükségünk. Keljünk fel reggel korábban, így több idő lesz a készülődésre. Adjuk meg a módját a reggelinek is, ma tápláló ételekre lesz szükségünk. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek