Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Kinek az érdeke?
2006-09-27 01:00
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
ImageAz elmúlt hét pénteken, Szegeden lépett fel a 100 tagú cigányzenekar. A város vezetői hatalmas csinnadrattával fogadták őket. Botka László polgármester fogadást adott a tiszteletükre, Kozma József alpolgármester pedig hangsúlyozta: a városnak rendkívül nagy igénye van erre a műfajra.

 

Ez látszólag rendkívül örömteli esemény azonban sok problémát is felvet. Ahogy alpolgármester úr elmondta, „… a szegedi közönségnek hiányérzete lett volna, és lehet mondani, hogy a külföldi közönségnek is hiányérzete lett volna, ha nem kaptak volna a magyar kultúránkra jellemző minőségi cigányzenéből. Szeged városában a minőség él meg. Ezért nem is adhattuk alább, mint a 100 tagú cigányzenekar.” Erre képes többek között a Dankó Pista Oktatási, Kulturális és Érdekvédelmi Egyesület zenekara is, amely számtalan, alkalommal viharos sikert arató műsort adott már, és - nem mellékesen - a székhelye Szegeden van. Egyesületünk és a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata között együttműködési megállapodás van érvényben, mely szerint zenekarunk közreműködik a városi rendezvényekben. Miért volt tehát szükség a 100 tagú cigányzenekarra?

Azért, mert választási kampány van. Szeged szocialista polgármestere köztudottan jó kapcsolatot ápol, az ugyancsak szocialista Katonáné Kállai Katalinnal, a cigányság jelenlegi „nagyasszonyával”, akit a hatalom tett azzá - pedig mi a cigányok nem akartuk.

Katonáné Kállai Katalin a mások rovására, a nekik adott kedvezményekkel, támogatásokkal a szó szoros értelmében MSZP kampánycélokra megvette a 100 tagú cigányzenekart - pontosabban annak vezetőit - ami a magyar cigányzenész társadalom megosztottságát idézte elő.

Nem az a problémánk, hogy a 100 tagú cigányzenekar az MSZP kampányát segíti, hanem az, hogy ezt a közpénzből való nagyobb részesedés reményében teszi.

A zenész társadalom megosztottságáért tehát alapvetően az MSZP országos elnökségében - cigányügyben nagyon csendben, sőt mások szerint megszeppenve ücsörgő - Katonáné Kállai Katalint terheli a felelősség.

Arról azonban nem vagyok – sok más zenész társammal egyezően - meggyőződve, hogy ő ezzel tisztában lenne. Kívülről vezényelni a zenészek ügyeit csak olyan szinten lehet, mint azt most a főtanácsos asszony teszi, ez pedig - érzékelve a kialakult helyzetet - a legenyhébben szólva is siralmas. Egy adott pozícióban nem csak hatalom, hanem felelősség is jár, és aki ezt nem érzi át, a méltatlan a számára biztosított lehetőségre.

Most, amikor a legnagyobb szükség lenne a magyar cigányzenészek érdekében az összefogásra, az egységes fellépésre, legjelesebb, illetve nagy tekintélyű képviselőink, és szervezőink energiáit az egymással való huzakodás köti le, amit pont az az ember idézett elő, akinek a mi – és itt a cigányzenészek összességét értem - helyzetünk rendezése lett volna a feladata.

Meddig mehet ez így? És, hogy így alakuljanak a dolgok, az kinek az érdeke?

Mert hogy nem a magyar cigányzenészeké, az már biztos.


Czutor Zsolt
Szeged, 2006. szeptember 27.


Kapcsolódó anyagok:

Tímárné Kovács Tímea: Miért kell, hogy érdekből?
Tímárné Kovács Tímea - 2006. október 06.

Pénteken 16:45-től ismét C-TV adás a Budapest Televízió képernyőjén.
Nézd Te is, beszélj róla Te is, szólj hozzá Te is!
C-PRESS - 2006. szeptember 26.

Szédületes VIVACE tempóban érkezett a válasz Buffó Rigó Sándornak
Czutor Zsolt - 2006. szeptember 22.

"Nem láttam még a kezében hangszert."
Buffó Rigó Sándor - 2006. szeptember 22.

Czutor Zsolt elő zenei párbaj - kihívása
Buffo Rigó Sándornak
C-PRESS - 2006. szeptember 19.

Kihívás élő zenei párbajra
Czutor Zsolt - Buffó Rigó Sándor
Czutor Zsolt - 2006. szeptember 18.

A Rádió C megtagadta, a C-PRESS mégis közreadja -
a rádióadás hanganyagának írott változata
C-PRESS - 2006. augusztus 06.

Rádió C - Korán 2006. július 27.
Riportok a cigányzenészek demonstrációja kapcsán (1:16:51)
C-PRESS - 2006. július 28.

A Rádió C megtagadta, hallgatói segítséggel a C-PRESS mégis közreadja
C-PRESS - 2006. július 28.

Megalázó személyek és programok a cigányoknak?!
Lakatos Misi, cigányprímás - 2006. július 28.

Dankó Pista Oktatási Kulturális és Érdekvédelmi Egyesület - Sajtónyilatkozat a C-PRESS Hírügynökség részére
C-PRESS - 2006. július 27.

Kállai Katalin, vagy a cigányzenészek – avagy mi van a felszín alatt?
C-PRESS - 2006. július 26.

Félbetépett MSZP-igazolvány a húrok közt
Tüntető cigányzenészek húzták el a kormány nótáját
MNO - 2006. július 26.

Cigányzenészek tüntettek a Kossuth téren
Stop! - 2006. július 26.

Csaknem száz cigányzenész tüntetett a Parlament előtt
Hírszerző - 2006. július 26.

 

Czutor Zsolt

 

 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti wellness horoszkóp 2020.augusztus 9-től 15-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-08-09
  Ma azt gondoljuk, hogy csak a saját véleményünk lehet mérvadó, s ha valaki más nézeteken van, akkor hajlamosak vagyunk vitába keveredni vele. Mivel elég szenvedélyes hangulatban vagyunk, akár veszekedéssé is fajulhat a vita.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-08-08
  Ma álmodozó, fáradékony hangulatban leszünk, érdemes többet pihennünk. Ha tehetjük, akkor aludjuk ki magunkat alaposan, így erőt gyűjthetünk a következő munkahétre. Egy jó nagy séta a friss levegőn jót tesz a közérzetünknek! Ma azt tapasztalhatjuk, hogy több vizet tart vissza a szervezetünk. Lehet, hogy megduzzad a bokánk, vagy az ujjaink. Segíthetünk magunkon, ha egy evőkanál petrezselymet elrágcsálunk, hiszen ez a növény vízhajtó hatású. Használhatjuk ételeink ízesítésére is.
 • Heti szexhoroszkóp 2020.augusztus 7-től 13-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk