Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Szédületes VIVACE tempóban érkezett a válasz Buffó Rigó Sándornak
2006-09-22 01:00
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése

ImageDankó Pista
Oktatási Kulturális és Érdekvédelmi Egyesület
6722 Szeged, Mérey u. 14.
Tel./Fax: 06/62-632-854
Mobil: 06/30-6785413

 

 

 

 

 

 

Tisztelt Buffó Rigó Sándor Úr!

Rendkívül nagy örömmel konstatáltam, hogy azonnal reagált a zenei párbajra történt kihívásomra. Úgy tűnik, hogy ezzel érzékeny pontra találtam, mert ha Ön valóban annyira virtuóz zenész lenne, mint ahogy azt a nyílt levelében állítja, akkor arra az irományra semmi szükség nem lett volna.

Nyílt levelének tartalmából és stílusából arra kell következtetnem, hogy beszéddel, nem pedig hangszerrel kívánja bebizonyítani az igazát velem szemben

Állítólag Ön engem nem ismer, azt sem tudja, hogy milyen hangszeren játszom. Ez nagyon jól hangzik azok körében, akik nem ismerik a szakmát, a műfaj művelői között azonban a legenyhébben szólva is röhejes az Ön állítása. A műveletlenebbek kedvéért (mint Ön, aki - ezek szerint - nem rendelkezik a szakmában minimális jártassággal sem), elmondom:

Czutor Zsoltnak hívnak, cimbalmos vagyok. A családfám Dankó Pistáig vezethető vissza. Több generáción keresztül a legelismertebb zenész dinasztia volt a mienk, Hódmezővásárhelyen az egyik ősömről, nevezetesen Czutor Béláról utcát neveztek el. Édesapám emlékét Szegeden a város központjában emléktábla fogja megőrizni, melynek felavatása a jövő tavasszal várható. Anyai oldalról az egyik ősöm Gondi Márton, akiről szintén közismert nóta, nevezetesen a „Kece-csárdás” szól. Nekem három fiúgyermekem van, akik közül a legidősebb két diplomával rendelkező hegedűművész, aki a Budapesti Fesztiválzenekar tagjaként játszott a Solti György által vezetett zenekarban, mellesleg közgazdász is. Középső fiam Czutor Róbert cimbalmos, akit sem Önnek, sem pedig a nagyközönségnek nem kell bemutatni zenei tudás szempontjából. Ezzel kapcsolatban kiemelném, hogy a Magyar Állami Népi együttes gondozásában jelent meg önálló CD-je Róbert fiamnak. Legfiatalabb gyermekem, Czutor Norbert most kezdi zenei pályafutását, érettségit a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában tett, tanulmányait a Zeneakadémián kívánja folytatni.

Mindezek előrebocsátásával a magam részéről elfogadhatatlannak tartom ezt a lekicsinylő, személyileg a legmélyebben sértő megnyilvánulást, amit az interneten megjelentetett. (egészen pontosan idézve Önt „eljutatot” közleményben.

Szerintem ugyanis ebből a szóból egy t betű hiányzik, pedig nem került volna külön pénzbe annak beírása). Az tehát, hogy úgymond Ön még rólam zenészként nem hallott, és nem ismeri a szakmai referenciáimat, az az Ön szakmai hiányosságaira, illetőleg a műfaj művelőinek legalapvetőbb ismereteinek hiányára utal.

A magam részéről nem változott a véleményem abban, hogy a közönség előtt, hangszerrel a kezünkben kell ezt a vitát megoldani. Ha erre nem hajlandó, mert úgymond derogál a mi zenészeinkkel kiállni, akkor kénytelen vagyok levonni azt a következtetést, hogy Ön személy szerint megfutamodik ez elől a párbaj elől.

Én a magam részéről soha nem vontam kétségbe az Ön kiemelkedő szakmai tudását, elvárom azonban, fordítva is az igen neves zenészeink nevében ugyanezt a szakmai tiszteletet. Nem hiszem, hogy Önnek Sánta Ferenc, Duka Elemér és családja, Sárközi Lajos, Parádi József (Sügöle), Sárközi József (Kleó), és - még sorolhatnám tovább a legelismertebb zenészeket - neve nem mond semmit. Azt csak Ön, és támogatói terjesztik, hogy csak az a zenész, aki a 100 tagú cigányzenekar tagja. A nálunk foglalkoztatott zenészek szakmai tudása, tehetsége és elhivatottsága legalább olyan szintű, mint az Önökhöz tartozó zenészeké, azt azonban nem hajlandóak elfogadni, hogy a lehető legnagyobb mértékben kizsákmányolják őket.

A 100 tagú cigányzenekar zenészeit én rendkívül nagyra tartom, és elismeréssel adózom azok előtt, akik a mindenki által ismert körülmények ellenére is kitartanak az együttesük mellett.

Ezek után tehát a magam részéről nem csodálkozom azon, hogy nem óhajt a zenekarunkkal versenyezni, ugyanis egyszerűbb az internetre a cigányzenész társadalmat sértő szöveget feltenni, mint a nagyközönség előtt a szakmailag lekicsinyelt zenészekkel szemben helytállni.

Ezúton közlöm Önnel, hogy mi szeptember 29-én ott leszünk a C-TV műsorában.

Ha Ön eljön, és hoz magával zenészeket, akkor remélhetőleg a közönség szempontjából élvezetes műsort produkálhatunk. Ha azonban a korábbi gyakorlatának megfelelően csak az interneten, és a Rádió C-ben akarja bizonyítani az állítólagos szakmai fölényét, azt az egész cigányzenész társadalom a maga helyén fogja kezelni.

Szeged, 2006-09-22


Üdvözlettel:


Czutor Zsolt
elnök


Kapcsolódó anyagok:

Kinek az érdeke?
Czutor Zsolt - 2006. szeptember 27.

Pénteken 16:45-től ismét C-TV adás a Budapest Televízió képernyőjén.
Nézd Te is, beszélj róla Te is, szólj hozzá Te is!
C-PRESS - 2006. szeptember 26.

"Nem láttam még a kezében hangszert."
Buffó Rigó Sándor - 2006. szeptember 22.

Czutor Zsolt elő zenei párbaj - kihívása
Buffo Rigó Sándornak
C-PRESS - 2006. szeptember 19.

Kihívás élő zenei párbajra
Czutor Zsolt - Buffó Rigó Sándor
Czutor Zsolt - 2006. szeptember 18.

A Rádió C megtagadta, a C-PRESS mégis közreadja -
a rádióadás hanganyagának írott változata
C-PRESS - 2006. augusztus 06.

A Rádió C megtagadta, hallgatói segítséggel a C-PRESS mégis közreadja
C-PRESS - 2006. július 28.

Megalázó személyek és programok a cigányoknak?!
Lakatos Misi, cigányprímás - 2006. július 28.

Dankó Pista Oktatási Kulturális és Érdekvédelmi Egyesület - Sajtónyilatkozat a C-PRESS Hírügynökség részére
C-PRESS - 2006. július 27.

Kállai Katalin, vagy a cigányzenészek – avagy mi van a felszín alatt?
C-PRESS - 2006. július 26.

Félbetépett MSZP-igazolvány a húrok közt
Tüntető cigányzenészek húzták el a kormány nótáját
MNO - 2006. július 26.

Cigányzenészek tüntettek a Kossuth téren
Stop! - 2006. július 26.

Csaknem száz cigányzenész tüntetett a Parlament előtt
Hírszerző - 2006. július 26.

 

Czutor Zsolt 

 

 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti wellness horoszkóp 2020.augusztus 9-től 15-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-08-09
  Ma azt gondoljuk, hogy csak a saját véleményünk lehet mérvadó, s ha valaki más nézeteken van, akkor hajlamosak vagyunk vitába keveredni vele. Mivel elég szenvedélyes hangulatban vagyunk, akár veszekedéssé is fajulhat a vita.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-08-08
  Ma álmodozó, fáradékony hangulatban leszünk, érdemes többet pihennünk. Ha tehetjük, akkor aludjuk ki magunkat alaposan, így erőt gyűjthetünk a következő munkahétre. Egy jó nagy séta a friss levegőn jót tesz a közérzetünknek! Ma azt tapasztalhatjuk, hogy több vizet tart vissza a szervezetünk. Lehet, hogy megduzzad a bokánk, vagy az ujjaink. Segíthetünk magunkon, ha egy evőkanál petrezselymet elrágcsálunk, hiszen ez a növény vízhajtó hatású. Használhatjuk ételeink ízesítésére is.
 • Heti szexhoroszkóp 2020.augusztus 7-től 13-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk