Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Orbán helyet ajánl a romáknak a kormányban
2006-03-26 23:00
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
ImageOrbán Viktor szerint nem romaügyi miniszterre van szükség, hanem arra, hogy az egészségügyben, az oktatásügyben és minden egyes roma életet érintő területen a romáknak képviselője legyen a legmagasabb államigazgatási, kormányzati szinten.

 

 

Az élet minden területén figyelembe kell venni a roma szempontot - hangsúlyozta Orbán Viktor hétfői, budapesti fórumán, egyben a romák minél erősebb érdekképviseletét szorgalmazva. A Fidesz miniszterelnök-jelöltje mintegy 100-150 fős roma közönség előtt tartott fórumon azt mondta: nem az a jó megoldás, ha egyetlen helyen foglalkoznak a romák ügyeivel, hanem arra van szükség, hogy az élet minden területén figyelembe vegyék a "roma szempontot".

"Tehát nem egy romaügyi minisztériumra van önmagában szükség, hanem szükségünk van arra, hogy az egészségügyben, az oktatásügyben, minden egyes roma életet érintő területen a romáknak képviselője legyen, aki a legmagasabb államigazgatási, kormányzati szinten is képes ezzel foglalkozni" - tette hozzá a Soroksári út egyik műtermében tartott fórumon, amelyen Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke is szót kapott.

Orbán Viktor szerint arra van szükség, hogy a romák megszervezzék magukat, képviseltessék magukat a magyar közéletben, az önkormányzatokban, a szakmai képviseletekben és az Országgyűlésben is. Ránk számíthatnak, mi segítünk abban, hogy ezt a munkát elvégezzék - tette hozzá, jelezve, hogy a Fidesznek a legjobban szervezett roma közösséggel, a Lungo Drommal van megállapodása, amelynek jegyében lesz roma csoport a parlamentben.

Könnyű, gyors ígéretek

A politikus a mintegy másfél órás fórum végén arra hívta fel a résztvevők figyelmét, hogy választás előtt mindig befolyásolni akarják a romákat, rendszeresen megkörnyékezik őket "könnyű és gyors ígéretekkel", azt remélve, hogy ezért odaadják a szavazatukat. Orbán Viktor ugyanakkor arra intett: "nem éri meg odaadni a becsületet semmilyen rövid távú előnyért".

Orbán Viktor a fórum során a közönségből több embert is mikrofonhoz szólított, roma vállalkozót, ápolónőt, zenészt, végül a hozzászólásokat összegezve elmondta: szükség van cigány vállalkozók támogatására, és érdemes olyan programot is kidolgozni, amely a falun élők romák számára a gazdává válás lehetőségét nyitja meg.

Roma védőnőket a cigánytelepekre

A Fidesz elnöke fontosnak nevezte az iskoláztatást és a szakképzést, és ígéretet tett arra, hogy ha kormányra kerülnek, akkor folytatják az előző ciklusban elkezdett roma ösztöndíj programot is. Véleménye szerint külön figyelmet kell fordítani az egészségügyi ellátásban a romákra, olyan roma védőnői hálózatra van szükség, amelynek tagjai rendszeresen járják a cigánytelepeket.

 

FIGYELÖNET

 

 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek