Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Halállal fenyegettek
2006-03-23 23:00
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Tisztelt Olvasó!
ImageFarkas Antal vagyok, az Országos Cigány Önkormányzat, (OCÖ) alelnöke.
Halálosan megfenyegettek, nem csak engem, hanem még 5 társamat is, akik azon a télvégi közgyűlési napon az OCÖ-n belüli pénzügyi visszaélésekre szerettünk volna fényt deríteni.

Önnek is kell tudni a velem történtekről.

2005. március 05-én az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) kihelyezett ülésén vettem részt Solt városában, a Teleki Hotelben - (Bács-Kiskun megye) -, mint a testület egyik alelnöke.

Az ülésen, az „Egyebek” pontban tárgyalt, - általam iratokkal, illetve Trammer Zsuzsanna könyvvizsgáló által is alátámasztott

hűtlen kezelés

sikkasztás

illegális pénzintézeti tevékenység

amiben azt szerettük volna elérni,hogy a fenti ügyekben érintett képviselők,- (közel 30 fő) - ne szavazzanak, valamint az ügy kivizsgálására egy bizottság felállítását kezdeményeztük - amely a frakciók küldötteiből állt volna.

E napirendi pont miatt nagy vita keletkezett, olyannyira, hogy az OCÖ elnöke Kolompár Orbán Úr a táskáját is felém vágta, de olyan erővel hogy a poharak is összetörtek miután szóhoz sem engedett jutni. Ezt követően az elnök szimpátiáját élvező csoport, élén Balogh József elnökhelyettes, valamint Kolompár László alelnök Úrral életveszélyesen megfenyegettek:

„Élve nem engedünk ki az épületből”- kiabálta felém Balog József.

„Megölünk”- ordította Kolompár László - elviszünk és agyonverünk! - közben a zsebükben kotorásztak.

Tudtam, nagyon komoly a helyzet, arra vártam mikor kapják ki a kést vagy a borotvát.

A fenyegetéseket elsősorban nekem szánták, de nem csak engem érintett, hanem a fent említett ügyeket kivizsgálni kívánó Cigány Szervezetek Országos Szövetségének tagjait is.
Közben taszigáltak, lökdöstek, több képviselő gúnyos, némelyik fenyegető megjegyzésekkel illetett.
Megkérdezték nem félek-e, aztán azt is, hogy miért vagyok ilyen magabiztos, hogy élve megúszom ezt az ügyet?
Bármit mondhattam volna, úgysem hallgattak meg, így hát szótlanul tűrtem a mocskolódásukat.

Azt hiszem, ha nem lett volna közöttük egy nagybetűs EMBER, Rostás László, akkor nem úsztuk volna meg az ügyet egy nagyobb ütlegelés, vagy súlyosabb következmény nélkül.
Rostás László a saját tekintélyét és testi épségét kockáztatva kimenekítette társaimat - köztük engem is - a közgyűlés színhelyéről.

Azóta félek.

Ezek a fenyegetések nem csak bennem, hanem rajtam kívül hat társamnak is óriási traumát okoztak, hogy 2005-ben a rendszerváltás után majdnem 15 évvel egy demokratikus jogállamban, egy országos hatáskörű dekoncentrált szerv, mint az Országos Cigány Önkormányzat vezető tisztségviselői ilyet megengedhetnek maguknak.

Kérdezem, hogy kérhetek-e rendőrségi védelmet? - mert félek és a családom is fél!
Igen, félek, azért, mert mint köztársaságunk tisztességes állampolgára, valamint egy országos önkormányzatnak az alelnöke nem észrevételezheti a gyanút, hogy az OCÖ-ben bűncselekmények sorozata történik.

Ez a cigányságért és a törvényességért elszenvedett megaláztatásom rövid története.


Kisköre 2006. március 24.


Farkas Antal

 

 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek