Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Negyven kérdés a romaügyi államtitkárhoz
2006-03-07 23:00
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése

ImageA C-PRESS négy napon belül negyven kérdésre várt választ Teleki Lászlótól. A romaügyi államtitkár politikai támadásnak minősítette a kérdéssort és elhárította a válaszadást. A hírügynökség állásfoglalásért a MÚOSZ-hoz fordult.

 

A C-PRESS Hírügynökség január 23-án negyven kérdést küldött el Teleki László romaügyi államtitkárnak. A hírügynökség beszámolója szerint az olvasók által küldött több mint kétszáz kérdésből válogatták össze a negyvenes csokrot , amit e-mailben küldtek el az államtitkárnak. A „négy év roma kormányzati politikájáról” szóló kérdések megválaszolására január 27-én 12 óráig adtak határidőt Telekinek.

Az államtitkár a megadott határidőig reagált ugyan, de a feltett kérdésekre érdemben nem válaszolt. Teleki politikai támadásnak nevezte a személyeskedő kérdéseket, és hozzátette: „a kormányzati ciklus roma politikájának eredményeinek, vagy éppen hiányának számbavételének megtaláljuk a megfelelő fórumát.”

 

 

A C-PRESS ezek után kérte a MÚOSZ állásfoglalását. Többek között arra vártak választ a szövetségtől, hogy a köztisztviselők, közszereplők, politikusok tehetnek-e különbséget sajtótermékek között azzal, hogy az egyiknek nyilatkoznak, a másiknak nem, hogy kötelességük-e a közszereplőknek érdemi kérdéseket adni a feltett kérdésekre, továbbá hogy Teleki László reakciója elfogadható-e válaszként.

Eötvös Pál, a MÚOSZ elnöke levélben tájékoztatta a C-PRESS-t arról, hogy a kérdéseket továbbította az Etikai Bizottságnak, de röviden magánvéleményét is elmondta az ügyről.

Az Etikai Bizottság soron következő ülésén tárgyalja meg az ügyet, Halák László, a biztottság elnöke előzetesen azt válaszolta a hírügynökség kérdéseire, hogy a korrekt kérdésekre mindenkinek kötelessége korrekt válaszokat adni, ugyanakkor „nem tekinthető szakmailag korrektnek az a kérdésfeltételi stílus, amely mintegy ultimátumként fogalmazza meg, hogy mely – nagyon közeli – időpontig kell a kért választ megadni”. Halák hozzátette: Teleki levele mindezek ellenére nem fogadható el válaszként a C-PRESS negyven kérdésére.

muosz.hu


Kapcsolódó anyagok:

Teleki László államtitkár válaszolt a C-PRESS és a romák által megfogalmazott közérdekű kérdésekre
2006. március 17. (C-PRESS Hírügynökség)

A MÚOSZ elnöke válaszolt a C-PRESS kérésére. A C-PRESS ÉRDEMI VÁLASZT VÁR TELEKITőL
2006 február 27. (C-PRESS Hírügynökség)

Teleki sunnyogása miatt a C-PRESS Hírügynökség állásfoglalást kér a MÚOSZ elnökétől
2006 február 21. (C-PRESS Hírügynökség)

Teleki válaszol
2006 január 27. (C-PRESS Hírügynökség)

Kérdőre vont roma államtitkár
2006 január 24. (Magyar Nemzet)

C-PRESS és a cigánytársadalom közös kérdései Teleki László politikai államtitkárhoz
2006 január 23. (C-PRESS Hírügynökség)

Teleki Lászlót kérdezzük
2006 január 23. (C-PRESS Hírügynökség)

A C-PRESS sorozatot indít a roma sajtószabadság és információs önrendelkezés megteremtéséért
2006. január 10. (C-PRESS Hírügynökség)

 

MOUSZ.HU

 

 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek