Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png
Diszkrimináció az állásinterjún
2006-03-07 23:00
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
ImageKi tudja, hányszor hangzik el naponta az állásinterjúkon az a kérdés a jelentkező hölgyek felé: akar-e gyereket vállalni, és ha igen mikor?

A felmérések szerint a gyermeket vállaló nőket éri leginkább a munkahelyi hátrányos megkülönböztetés.

 

Az állásinterjúkon nemcsak szakmai rátermettségüket kell bizonyítaniuk, hanem azt is meg kell ígérniük, hogy pl. három éven belül nem vállalnak gyereket. Megtörtént eset, hogy emiatt a főnök előtt kellett bevenni a fogamzásgátló tablettát.

„Elsősorban a 25-35 év közötti korosztályt érinti talán hátrányosan leginkább, hiszen az ő esetükben fordul elő az interjúkon, hogy felteszik a kérdést a gyermekvállalással kapcsolatban. A megélhetésért azonban sokan elviselik a megaláztatásokat” - mondta Rónay Viktória az Adacco tanácsadója.

Egy éve létezik már az Egyenlő Bánásmód Hatóság, ahová bárki fordulhat az ilyen jellegű panaszával is. Fennállása óta félezer panasz érkezett, és az anyaság vállalása miatti diszkrimináció a második helyen áll. A valós panaszoknak egy jelentős része a félelem miatt sohasem kerül ide.

„Mi azt tudjuk tenni, hogy civil szervezeteken keresztül próbálunk eljutni a legtöbb helyre, egyébként pedig arra bíztatunk mindenkit, hogyha ilyen diszkrimináció éri, közvetlenül hozzánk forduljon, és kérje az eljárás lefolytatását” - tanácsolta Demeter Judit, az Egyenlő Bánásmód Hatóság elnöke.

A diszkriminációt bizonyítani kell, és ez a legnehezebb. Ha panasz érkezik valamelyik cég ellen, az állásinterjúkra tesztszemélyt küld a hatóság. A büntetés 50 ezer forinttól 6 millióig terjedhet. Ezen kívül a hatóság nyilvánosságra is hozza a cég nevét.

A hatóság arra biztat mindenkit, hogy bátran jelentkezzen panaszával, hiszen sak így tudnak segíteni. A bejelentő természetesen anonim marad.

 A video megtekintéséhez kattintson ide

 

DUNATV.HU 

 

 

 

 
 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek