Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png
Lehet-e miniszterelnök-jelölt a díszcigányozó Orbán Viktor?
2006-03-05 23:00
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
ImageOrbán Viktor díszcigányozott a Lungo Drom kongresszusán két és fél évvel ezelőtt. Egy másik fideszes képviselő ugyancsak. Fónagy János, az Orbán-kormány közlekedési minisztere bevállalta a díszzsidó jelzőt. Azt, amellyel Pásztor Tibor Deutsch-Für Tamást illette, s ami miatt a szocialista politikus lemondott a képviselőjelöltségről. Miközben a „díszzsidózás” miatt Pásztor Tibor, az MSZP V. kerületi frakcióvezetője lemondott képviselőjelöltségéről, kiderült: 2003 októberében Orbán Viktor „díszcigányozott” a Lungo Drom kongresszusán.

 

 

Orbán és a díszcigányok

Image„Díszcigányok” helyett a valóban a roma népcsoportot képviselők kerüljenek be a parlamentbe – mondta a Fidesz elnöke akkor, amikor a párt együttműködési megállapodást kötött a Farkas Flórián vezette roma érdekvédelmi szervezettel. A volt miniszterelnök 2003. október 4-én, a Lungo Drom szolnoki kongresszusán azt mondta: „díszcigányok” helyett olyan képviselőkre lenne szükség, akik mögött "a romákat képviselő felelős közéleti erő áll”. Nem a volt miniszterelnök az egyetlen, aki díszcigányozott a jobboldalon. Varga József, a Fidesz országgyűlési képviselője 2002 januárjában mondta azt, hogy a Fidesz „sose tett úgy, mint más pártok, akik díszcigányokkal próbálták lealibizni a cigányügyet”.

Fónagy bevállalta

Fideszes politikust sem most „díszzsidóztak” le először. Fónagy János, az Orbán-kormány közlekedési minisztere a gondola.hu-nak adott interjújában arra a kérdésre, hogy ő díszzsidó-e, azt mondta: „azt sem tartom tragédiának, ha díszzsidónak hívnak, mert akármilyen a minősítésem, itt vagyok, itt voltam, és még itt leszek”. Pásztor Tibor azért mondott le képviselőjelöltségéről, mert internetes naplójában Deutsch-Für Tamást „a Fidesz kettes számú díszzsidójának” nevezte.  „Maradhat-e képviselő az MSZP-ben egy olyan politikus, aki az internetes naplójában lezsidózza a Fidesz egyik vezető politikusát?” – tette fel a kérdést Rogán Antal, a nagyobbik ellenzéki párt kampányfőnöke. Rogán Antal úgy fogalmazott: 61 évvel a budapesti gettó felszabadítása után megengedhetetlennek és elfogadhatatlannak tartja a kijelentést.

Lehet-e Orbán miniszterelnök-jelölt?

A botrány kitörése után Pásztor Tibor a bejegyzést eltávolította blogjáról. „Ha akaratom és szándékom ellenére megbántottam volna Deutsch-Für Tamást, ezúton is elnézést kérek tőle, és mindazoktól, akik félreértették a kifejezést” – írta naplójában Pásztor.
A Hírszerző kereste a Fidesz kampányfőnökét; meg szerettük volna kérdezni, hogy maradhat-e pártelnök a Fideszben, illetve lehet-e a Fidesz miniszterelnök-jelöltje egy olyan politikus, aki „díszcigányozik”. Rogán Antalt azonban nem sikerült elérnünk, Selmeczi Gabriella szóvivő munkatársa visszahívást ígért lapunk számára.

 

HIRSZERZÖ 

 

 

 
 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek