Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Megalakult a Lungo Drom Nógrád megyei női tagozata
2006-03-01 23:00
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
ImageMegalakult a Lungo Drom Nógrád megyei női tagozata. Oláhné Berki Júlia vezetésével mintegy 200 fővel megalakult a Lungo Drom megyei női tagozata Balassagyarmaton. Amint azt a sajtótájékoztatón az elnök asszony elmondta, a cigány nők és asszonyok is részt kérnek a közéletből.

 

 ImageMunkát és a többségi társadalommal azonos lehetőségeket kérnek a mindenkori kormányzattól. A roma társadalomban a családok elszegényedése miatt egyre elviselhetetlenebb terhet jelent az asszonyoknak a létfenntartás biztosítása.

Megalakult a Lungo Drom Nógrád megyei női tagozata - „Ne adjuk el a jövőnket egy tál lencséért!”

Oláhné Berki Júlia vezetésével mintegy 200 fővel megalakult a Lungo Drom megyei női tagozata Balassagyarmaton. Amint azt a sajtótájékoztatón az elnök asszony elmondta, a roma társadalomban a családok elszegényedése miatt egyre elviselhetetlenebb terhet jelent az asszonyoknak a létfenntartás biztosítása. A cigány nők és asszonyok is részt kérnek a közéletből. Munkát és a többségi társadalommal azonos lehetőségeket kérnek a mindenkori kormányzattól.

- Támogatjuk a Lungo Drom és a Fidesz választási együttműködését. Azt a programot, amely egyszer már bizonyított a bérlakásépítés, a munkahelyteremtés és a családok helyzetének segítése területén. Nem a segélyezés, az alamizsnaosztás, hanem a többségi társadalommal egyenrangú életlehetőségek megteremtése a cigányság felemelkedésének záloga – mondta a 22 éves érettségizett elnökasszony, aki Hugyagon él és férjével két gyermeket nevel. - A jelenlegi kormány alatt drasztikusan emelkedett a munkanélküliség és ez fokozottan érinti a roma családokat. Némelyik család már az éhezés közelébe került, így nem csoda, ha előfordul, hogy ajánlószelvényeikért cserébe elfogadják a felajánlott pénzeket. Ezúton is felkérünk minden romát, hogy ne fogadjanak el semmit ajánlószelvényeikért, szavazataikért, mert ez bűncselekmény, melyet a törvény szigorúan büntet. A cigányok mindig is büszke nép voltak, ne adjuk el a jövőnket egy tál lencséért!

A jelenlegi kormány nem segített semmit a romákon. A büszkén bejelentett ÁFA-csökkentés sem érinti a romákat, hiszen az alapvető élelmiszerek és egyéb, a romák által hozzáférhető fogyasztási cikkek áfája változatlan 15 százalékos maradt. Hasonlóképpen megbukott a romák körében a családipótlék duplára emelése is. Ugyanis eközben megszűnt a 13. havi juttatás, és több egyéb szociális juttatás is, mint a rendszeres gyermekvédelmi támogatás, vagy a méltányossági GYES. Így főként a jövedelemmel nem rendelkező három vagy annál több gyermeket nevelő szegény családok, vagyis a romák jelentős része, kevesebb pénzből él idén, mint a tavalyi évben. A jelenlegi kormány otthonteremtési programja is megbukott, nem épülnek szociális bérlakások, nincsenek kedvezmények. De a lakással rendelkező családok is rosszabb helyzetben élnek, hiszen a lakásfenntartás, a rezsi költségei – villany, gáz - az elmúlt négy évben drasztikusan emelkedtek. Nem elég néhány szocialista kirakatvárosban lakást építeni, a fenntartás költségeit is elviselhető szinten kell tartani!

Jónás Gábor, a Lungo Drom elnöke szerint szerencsétlen és visszataszító a szocialisták Új Magyarországot hirdető hármas jelmondata. Családtagjaink közül sokan szenvedték el a roma holokauszt borzalmait, a vészkorszakot idéző kirekesztő jelmondatok mély sebeket tépnek föl a roma lakosság köreiben is. Különösen visszataszító, hogy az a kormány használ ilyen félreérthető szlogent, amelyiknek államtitkára és helyettese nyakig belekeveredett a roma holokauszt kárpótlás milliós bűnügyeibe is.
Rácz Attila, a Lungo Drom megyei alelnöke, a Nógrád Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzatok Szövetségének elnöke hangsúlyozta, hogy a munkahelyek és az iskoláztatás jelenti a cigányság felemelkedését. E tekintetben négy éve kritikán alul teljesít a kormányzat. A munkanélküliség közel duplájára emelkedett, és semmilyen kézzelfogható ösztöndíjprogram nem indult. A Fidesz és szövetségesei már bizonyítottak, a polgári kormány idején a térségben jelentősen javult a foglalkoztatás, virágzott az építőipar és beindult az Arany János Tehetséggondozó program is.

 

NOGRÁD 

 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek