Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png
A fórumot Klaus Schwab, a Világgazdasági Fórum elnöke alapította 2004-ben. A közösség a világ 40. él
2006-01-24 01:00
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
ImageCigány kisebbségi politikusok cigány emberek általi verbális számonkérését teszi lehetővé a C-press nevű, nemrég megalapított internetes roma portál rendhagyó interjúsorozata.

 

Az olvasók kérdéseiből áll össze az a kendőzetlenül őszinte kérdéscsomag, amelyre a cigány vezetőktől várják a választ. A sorozatot Teleki László esélyegyenlőségi politikai államtitkárral, az MSZP képviselőjével kezdik. A negyven kérdés – amelyet mintegy kétszáz közül válogatott ki a C-press – már kikerült a világhálóra. A sok esetben több mint kínos felvetések még megválaszolatlanok, Teleki január 27-ig kapott „határidőt” a feleletek elküldésére drótpostán.

Az olvasók arról is érdeklődnek, mi válik valóra abból a 2003-as államtitkári ígéretből, hogy 2006 végére a 446 cigánytelep felét új lakásokkal váltják ki. Felróják az államtitkárnak, hogy a kormány „láthatatlanná akarja tenni” a romákat, s fölvetik a felelősségét abban, hogy a II. Nemzeti fejlesztési tervben nincsenek a cigányok számára nevesített programok. Érdeklődnek, hogy az elvégzett munkája a cigányok integrációjáért megér-e évi összesen kétmillió forintot.

Teleki László tegnap még külföldön tartózkodott, ezért nem tudni, hajlandó-e kitölteni a vele kapcsolatos „tesztet”. A C-press internetes lap kuratóriumi elnöke egyébként az a Csík Tamás, aki fél éve hagyta el a szocialista párt cigány tagozatának elnöki székét, sőt magát a kormánypártot is.

Lapunkat arról is tájékoztatta, hogy elektronikus lapját a roma közösség egyfajta ébresztőjének szánja.

Kapcsolódó anyagok:

Teleki László államtitkár válaszolt a C-PRESS és a romák által megfogalmazott közérdekű kérdésekre
2006. március 17. (C-PRESS Hírügynökség)

Negyven kérdés a romaügyi államtitkárhoz
2006. március 8. (C-PRESS Hírügynökség)

A MÚOSZ elnöke válaszolt a C-PRESS kérésére. A C-PRESS ÉRDEMI VÁLASZT VÁR TELEKITőL
2006. február 27. (C-PRESS Hírügynökség)

Teleki sunnyogása miatt a C-PRESS Hírügynökség állásfoglalást kér a MÚOSZ elnökétől
2006. február 21. (C-PRESS Hírügynökség)

Teleki válaszol
2006. január 27. (C-PRESS Hírügynökség)

C-PRESS és a cigánytársadalom közös kérdései Teleki László politikai államtitkárhoz
2006. január 23. (C-PRESS Hírügynökség)

Teleki Lászlót kérdezzük
2006. január 23. (C-PRESS Hírügynökség)

A C-PRESS sorozatot indít a roma sajtószabadság és információs önrendelkezés megteremtéséért

 

C-PRESS Hírügynökség

 

 

 

 
 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti munkahoroszkóp 2020.július 13-tól 19-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-07-13
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, minden megérint minket. Együtt érző, empatikus hajlamunk megnyilvánul, örömmel hallgatjuk végig a munkatársak panaszait. Ne osztogassunk kéretlen jó tanácsokat! Ma a lábunkra kell jobban vigyáznunk, ezért jobban tesszük, ha kényelmesebb lábbelit veszünk fel. Jó ötlet a talpmasszázs is, ami egész szervezetünket remekül felfrissítheti. Jót tesznek a frissítő lábfürdők, használjuk az élénkítő citromos, vagy narancsos fürdősót.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-07-12
  Még mindig töretlen a tettrekészségünk, nagyon energikusak vagyunk. Örülünk a kihívásoknak, a máskor bosszantó, vagy nehéz helyzeteket is könnyebben kezeljük. Ám igaz, hogy könnyebben keveredünk vitákba is. Ma a fejünk lesz érzékenyebb, így aki gyakran szenved fejfájástól, migréntől, ma könnyen tapasztalhatja meg a kellemetlen tünetet. Legyünk résen, hiszen ha időben elkapjuk a fejfájást, akkor könnyebben orvosolhatjuk. Sokszor segít az elsötétített szoba, vagy az aromaterápia.
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-07-11
  Ma bizonytalanabb, szórakozottabb hangulatban leszünk, a munka sem megy úgy, ahogyan máskor. Több útmutatást igényelhetünk a főnökünktől. Ha nem értünk valamit, akkor kérdezzünk rá, de ne zaklassuk feleslegesen! Ma a káposzta vagy a spenót nagyon fontos vitaminokkal láthatja el szervezetünket. A káposzta segíthet a zsírégetésben is, ha sokat fogyasztunk belőle, akkor könnyebben fogyhatunk néhány kilót.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-07-10
  Érzékeny hangulatban leszünk, a romantika mindennél fontosabb számunkra. Örülünk a közös programoknak, kedvesünkkel. A munka már nem megy ennyire jól, teljes egészében képtelenek lehetünk az odafigyelésre. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen például a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is ehetjük. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén gazdagok ásványi anyagokban. Töltsük fel vitaminkészleteinket!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek