Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Teleki Lászlót kérdezzük
2006-01-23 01:00
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
ImageÖsszeállt első kérdéscsokrunk. „Ezerszer föltett kérdések, amelyek soha sem kerülnek nyilvánosság elé, kérdések, amelyekről a hétköznapokban mindenhol beszélünk, amelyek, megválaszolatlansága felháborítja a roma társadalmat, kiszolgáltatottá, és sok szempontból érthetetlenné, töredezetté teszi valamennyiünk számára a romákkal kapcsolatos történések megértését, nyomon követését, lehetetlenné az azonosulást” – írtuk a sorozat beharangozójában, amelyben arra kértük olvasóinkat, küldjék el, mit szeretnének megtudni Teleki Lászlótól. Nos, megérkeztek a kérdések.

 

Teleki László 2002–től a magyarországi cigányság legmagasabb kormányzati posztot betöltő tagja: előbb a Miniszterelnöki Hivatalban, majd a kormányzati struktúra átalakításától az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztériumban tölt be romaügyi politikai államtitkári posztot. Elmúlt közel négy év. Három hónap múlva ismét választunk. Nem lehet aktuálisabb kérdés tehát annál: mi történt az elmúlt négy évben a romaügyben. Mit profitált a cigányság és a társadalom abból, hogy az MSZP-nek beás származású romaügyi politikai államtitkára van a kormányban?

Közel kétszáz kérdés gyűlt össze, amelyekre választ vár a magyarországi cigányság.
Közülük válogatva most negyven kérdést teszünk fel az államtitkár úrnak. Negyven kérdés négy év roma kormányzati politikájáról. A kormányzati roma politikáról, amelyért most először roma származású személy felel. Nem sok. Négy évre elosztva cirka tíz, ám annál fontosabb kérdés. Olyanok, amelyek a romákat valóban érdeklik. Vajon mennyire tudta – tudta-e egyáltalán - Teleki alakítani az MSZP, a kormány roma politikai döntéseit? Vajon menyire ment át Telekin - mint kés a vajon - a párt és a kormány cigánypolitikája? Kell-e értenie egy roma politikai államtitkárnak a politikai és szakmai döntésekhez, vagy elég, ha roma? Ha nem lenne roma, akkor a kormánya vinné el a balhét? Ha roma, akkor szükségszerűen övé a sikertelen, elszabotált kormányzati lépések felelőssége?

A C-PRESS-hez beküldött kérdések és a C-PRESS hírügynökség kérdései a roma sajtószabadság jegyében születtek. Demokráciában minden kérdés és minden válasz fontos. Talán éppen ez a demokrácia. El kell tudni hinnünk, hogy lehet kérdezni, hogy szabad, sőt kötelező kérdezni, és kötelező tudni, érteni a válaszokat is. Azt is, ha egy kérdést nem válaszolnak meg...

A C-PRESS és a cigány közélet feltétel nélkül számit Teleki László államtitkár úr őszinte, lényegretörő válaszaira.
A kritikus és önkritikus elemzés elemi feltétele az elmúlt négy év feldolgozásának, egyben feltétele a következő négy évre történő felkészülésnek is.
A roma társadalomnak meg kell értenie, mi történt és mi várható. Ebben nyújthat el nem hanyagolható információt Teleki László, tájékoztatási kötelezettsége maradéktalan, számonkérhető teljesítésével roma állampolgártársai felé. Ezzel szolgálja a roma sajtószabadság ma még épp csak formálódó megszületését.

A C-PRESS Hírügynökség várja az államtitkár úr válaszait 2006. január 27-én, 12 óráig Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen. A kérdésekre kapott válaszokat a C-PRESS haladéktalanul, teljes terjedelmében közzé teszi. A C-PRESS olvasói, a hazai és nemzetközi média kitüntetett figyelemmel és óriási érdeklődéssel várja államtitkár úr válaszait.

 

C-PRESS

Kapcsolódó anyagok:

Teleki László államtitkár válaszolt a C-PRESS és a romák által megfogalmazott közérdekű kérdésekre
2006. március 17. (C-PRESS Hírügynökség)

Negyven kérdés a romaügyi államtitkárhoz
2006. március 8. (C-PRESS Hírügynökség)

A MÚOSZ elnöke válaszolt a C-PRESS kérésére. A C-PRESS ÉRDEMI VÁLASZT VÁR TELEKITőL
2006. február 27. (C-PRESS Hírügynökség)

Teleki sunnyogása miatt a C-PRESS Hírügynökség állásfoglalást kér a MÚOSZ elnökétől
2006. február 21. (C-PRESS Hírügynökség)

Teleki válaszol
2006 január 27. (C-PRESS Hírügynökség)

Kérdőre vont roma államtitkár
2006. január 24. (Magyar Nemzet)

C-PRESS és a cigánytársadalom közös kérdései Teleki László politikai államtitkárhoz
2006. január 23. (C-PRESS Hírügynökség)

A C-PRESS sorozatot indít a roma sajtószabadság és információs önrendelkezés megteremtéséért
2006. január 10. (C-PRESS Hírügynökség)

 

 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-06-17
  Ma már lassabbak leszünk, eltűnik a tettre készség. Több időre van szükségünk a munkahelyi teendőkhöz, lassabban érünk be reggel. Érdemes korábban kelnünk, hogy mégis mindenre legyen idő. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek