Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Megmaradhat a Roma Sajtóközpont? Saját tevékenységük áldozatai
2006-01-16 11:00
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
ImageLehetne pénze a Roma Sajtóközpontnak, csak kérni kellene – legalábbis a romaügyi államtitkár szerint. Az RSK még három hónapig képes működni a pénzéből. Tavaly az esélyegyenlőségi tárca intervenciós keretéből jutottak pénzhez, s mint megtudtuk: erre idén is van lehetőség. Csak igényelni kellene.


Körülbelül három hónapig tud működni a Roma Sajtóközpont, ha nem jut pénzhez rövid időn belül. Az RSK-t azért fenyegeti csődveszély, mert finanszírozása immár harmadik éve nem megoldott. A Roma Sajtóközpont már jelenleg is a minimumon működik; éves költségvetése 14 millió forint. Ez már csak a legszükségesebbekhez elég.

Low budget, az is állami

Bernáth Gábor, a Sajtóközpont igazgatója a Hírszerzőnek elmondta: kb. 3,5 millió forint van még a kasszájukban. Jelenleg is több pályázatuk van elbírálás alatt, de az egész éves költségvetés még akkor sem lenne biztosított, ha minden pályázaton nyernének; pár százezres és milliós összegekről van szó.


Image - Amióta a Soros Alapítvány kivonult Közép-Európából, az alapműködésre sosem jut annyi pénz, mint annak előtte – mondta az igazgató. A Soros utoljára 2003-ban támogatta a Roma Sajtóközpontot, egy évvel később már egy svájci alapítvány, valamint az Informatikai és Hírközlési Minisztérium pályázatain nyert pénzt az RSK. Privát adományozók megkeresését Bernáth nem említette opcióként.

A Roma Sajtóközpontnál jelenleg hárman dolgoznak főállásban, ketten félállásban, Bernáth pedig egy éve nem vett fel fizetést. A sajtóközpontnál korábban tízen dolgoztak.

Megoldást az jelenthetett volna, ha az RSK előfizetői szerződéseket köt. Az általuk megkeresett médiumok – tévécsatornák, internetes lapok – azonban nem tartottak igényt erre a szolgáltatásra.

Más is felzárkózott

A Roma Sajtóközpont egyfajta szempontból saját tevékenységének áldozata lett. – Ma már sokkal jobban foglalkoznak a témával a médiumok, mint korábban. Hozzáértőbb emberekkel dolgoznak, és sok médiumnak már van embere a roma témákra – fejtette ki Bernáth Gábor, aki szerint ugyanakkor kizárólag a sajtóközpont dolgozott fel az utóbbi években minden releváns kutatást. Ennek segítségével kontextusában lehet látni az eseményeket és folyamatokat.

2005-ben az RSK az ICSSZEM intervenciós keretéből kapott 1 millió forintot. Teleki Lászlótól, a tárca romaügyi államtitkárától megtudtuk: erre idén is lenne lehetőség, a Roma Sajtóközponttól azonban nem keresték őket.

- Tudjuk, hogy Magyarországon más, rossz helyzetben lévő roma intézmény van, ezek problémái eljutnak hozzánk – mondta lapunknak Teleki László. Az államtitkár példaként a Rádió C-t említette, amely az ICSSZEM támogatásából – és egyéb forrásokból – ma már majdnem nullszaldós tud lenni. - Semmi akadálya nincs, hogy segítsünk, de nem a minisztériumnak kell megkeresnie a segítségre szoruló szervezetet – tette hozzá az államtitkár.

 

Hírszerző 

 

 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-06-17
  Ma már lassabbak leszünk, eltűnik a tettre készség. Több időre van szükségünk a munkahelyi teendőkhöz, lassabban érünk be reggel. Érdemes korábban kelnünk, hogy mégis mindenre legyen idő. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek